9.8.15

Σε ύφεση η φωτιά , μετά από ολονύχτια μάχη στην Πάρνηθα



Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, μετά από ολονύχτια μάχη, η φωτιά έχει οριοθετηθεί και υπάρχουν διάσπαρτες εστίες.

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου στην Πάρνηθα και συγκεκριμένα στην Βαρυμπόμπη, σε δύσβατη έκταση με πυκνή βλάστηση στο τέρμα της οδού Ιωάννου Μίχα.


Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, μετά από ολονύχτια μάχη, η φωτιά έχει οριοθετηθεί και υπάρχουν διάσπαρτες εστίες.

Είναι χαρακτηριστική η εκτίμηση ότι ίσως δεν χρειαστεί καν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα, ενώ λίγο μετά τα μεσάνυχτα φάνταζαν απαραίτητα..

Μιλώντας τα ημερώματα στον ΣΚΑΪ, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου είπε ότι η πρώτη επιτυχία της Πυροσβεστικής ήταν πως κατάφερε να εμποδίσει τις φλόγες να περάσουν την οδό Μοναστηρακίου και συνεπώς να πλησιάσουν κατοικημένες περιοχές.

Οι φλόγες πάντως έφτασαν σε απόσταση 200 έως 300 μέτρων από ορισμένα οικήματα, ενώ στην περιοχή Πηγή, που βρισκόταν μια από τις δυο μεγάλες εστίες, η φωτιά πλησίασα σε τα σπίτια στα 100 μέτρα.

Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει ζωές και περιουσίες, η Πυροσβεστική έστειλε από νωρίς οχήματα σε όλους τους δρόμους και χωματόδρομους της περιοχής, ώστε να εμποδίσει την εξάπλωση της φωτιάς προς κατοικημένε περιοχές, και παρά το γεγονός ότι στην Πάρνηθα υπάρχουν διάσπαρτα οικήματα μέσα στο δάσος.

Υπό πλήρη έλεγχο έχουν τεθεί όλα τα μέτωπα της φωτιάς που ξέσπασαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην ανατολική Μακεδονία ,και ειδικότερα στις περιοχές Ποδοχώρι του Δήμου Παγγαίου, Κορυφών του Δήμου Καβάλας και Δασωτό, στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας.

Και τα τρία μέτωπα εκδηλώθηκαν σε ορεινές και αγροτικές περιοχές όπου η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων ήταν ιδιαίτερα δύσκολη. Στο Ποδοχώρι, οι δυο εστίες της φωτιάς κατασβέστηκαν γρήγορα με τη συνδρομή των επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και εναέριων μέσων.

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα στην Πάλερο Αιτωλοακαρνανίας.

skai.gr