10.8.15

Ο Τσίπρας αποφάσισε μειώσεις σε μισθούς υπουργών και στελεχών του Δημοσίου – Τέλος στο αφορολόγητο των βουλευτών

Γι αυτούς, ανάλογα με τα τεράστια ποσά που παίρνουν, η μείωση αντιστοιχεί με την αξία ενός...καφέ!!! ΑΛΕΞ
_______________________
Μειώσεις στους μισθούς υπουργών και στελεχών του δημόσιου τομέα αποφάσισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έπειτα από σύσκεψη που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορο Βερναρδάκη, τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Δημήτρη Μάρδα και τον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Σπύρο Σαγιά.

Επίσης, αποφάσισε και την κατάργηση του αφορολόγητου των βουλευτών.
Οι μειώσεις θα αφορούν τις αποζημιώσεις των υπουργών, των Διοικητών ΔΕΚΟ και των 
Προέδρων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών.
Μιλώντας στη σύσκεψη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων:
«Όταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μπαίνει το ζήτημα της κατάργησης των φορολογικών εξαιρέσεων που ισχύουν για τους αγρότες, δεν μπορούμε να κάνουμε τους δήθεν αδιάφορους για τις φορολογικές εξαιρέσεις που ισχύουν για εμάς τους ίδιους… Το πολιτικό σύστημα οφείλει να ανταποκρίνεται στο κοινό αίσθημα. Γι αυτό πρέπει να κατατεθεί άμεσα το νομοσχέδιο που καταργεί το αφορολόγητο των βουλευτών, και εξορθολογίζει τις αποδοχές των Υπουργών, των Διοικητών Οργανισμών και των Προέδρων των ανεξάρτητων αρχών. Είναι μια πολιτική πρωτοβουλία όχι μόνο με οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά και με συμβολικό περιεχόμενο. Και η πρωτοβουλία αυτή δεν επιβάλλεται από την τρέχουσα διαπραγμάτευση, αλλά από την υποχρέωση του πολιτικού συστήματος να μην εξαιρεί τον εαυτό του από τα μέτρα τα οποία λαμβάνει».
Σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα και θα περιλαμβάνει μειώσεις κατά 25% σε υπουργούς που είναι και βουλευτές, 15% σε όσους δεν είναι βουλευτές, ενώ για τα μέλη των ΔΣ των Ανεξάρτητων Αρχών οι μειώσεις θα αγγίξουν το 40%. Κατά μέσο όρο οι μειώσεις που αποφασίστηκαν είναι της τάξης του 30%.