23.8.15

Βαρουφάκης: Θα ήταν ενδιαφέρον εάν καταδικαστώ για εσχάτη προδοσία

O ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ  ΤΟΥΣ  ΕΦΤΑΙΞΕ!!!!
Προηγούνται κατά πολύ οι διατελέσαντες πρωθυπουργοι και πολλοί υπουργοί από το 1974 και εντεύθεν.Όταν καταδικασθούν με την εσχάτη των ποινών, τότε συζητάμε για άλλους. JUAN
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Observer, αναφέρθηκε στον Τσίπρα, τονίζοντας οτι “έπεσε θύμα των συμβούλων του και του “εγώ” του, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία, χαρακτηρίζοντας το “ενδιαφέρον”!

Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτηρίζει φίλο του, ο πρώην υπουργός εκτιμά ότι έπεσε θύμα των συμβούλων του και του “εγώ” του και έχει μετατραπεί σε έναν νέο Ντε Γκολ ή καλύτερα Μιτεράν.
“O Τσίπρας πήρε τη νύχτα του δημοψηφίσματος, όχι μόνο την απόφαση να παραδοθεί στην τρόικα αλλά να εφαρμόσει τους κανόνες της παράδοσης, με την σκέψη οτι είναι προτιμότερο να τους εφαρμόσουμε εμείς παρά να τους αφήσουμε στα πιόνια της τρόικα στην Ελλάδα που δεν θα φέρουν αντιρρήσεις”, επισήμανε.
“Οι εκλογές ωθούν τον ΣΥΡΙΖΑ σε διάσπαση” τόνισε παράλληλα, καθιστώντας σαφές ότι δεν πρόκειται ούτε να ενταχθεί στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά ούτε να παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο να καταδικαστεί για εσχάτη προδοσία, τόνισε οτι “θα ήταν ενδιαφέρον εάν καταδικαστώ για εσχάτη προδοσία. Ας υποθέσουμε ότι γνωρίζω τον φορολογικό σου αριθμό. Και τι έγινε;
Θα πρέπει να καταλήξουν σε μία κατηγορία, ότι προσπάθησα να δημιουργήσω λογαριασμούς για τους φορολογούμενους και ότι έβαλα μέσα σ’ αυτούς χρήματα”, κατέληξε με ειρωνικό ύφος.
Όσον αφορά στο πολιτικό του μέλλον, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε μία μελλοντική κυβέρνηση. Θα εξαρτηθεί από το είδος της κυβέρνησης, έσπευσε να διευκρινίσει η σύζυγός του, η οποία ήταν παρούσα στον διάλογο.
ysterografa