11.8.15

Ολονύχτιο θρίλερ για τη συμφωνία - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Οι θεσμοί απέκτησαν ...πόδια και περπατούν στην
Ελλάδα των αμορφώτων!

Συνεχίστηκε όλο το βράδυ η μαραθώνια συνάντηση μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των ..."θεσμών". Οι διαβουλεύσεις βρίσκονται και σήμερα το πρωί σε εξέλιξη, με στόχο την επίλυση των όποιων εκκρεμοτήτων και την επίτευξη συμφωνίας εντός των αμέσως προσεχών ωρών

Η συνάντηση συμπληρώνει 17 ώρες από την έναρξή της με μια μικρή διακοπή χθες το απόγευμα, στη διάρκεια της οποίας συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο για την οικονομική πολιτική υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.



Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συμφωνήθηκε να μην ληφθεί κανένα νέο μέτρο αναφορικά με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2015-2016.

Αυτοί είναι οι στόχοι που συμφωνήθηκαν:

Πρωτογενές έλλειμμα -0,25% του ΑΕΠ το 2015,
0,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2016
1,75% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2017
3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018

Σε όλα σχεδόν τα επιμέρους ζητήματα έχει υπάρξει συμφωνία, ενώ στην παρούσα φάση συζητούνται οι εκκρεμότητες σε ορισμένα ζητήματα (κόκκινα δάνεια, ταμείο αποκρατικοποιήσεων, απελευθέρωση αγοράς ενέργειας) προκειμένου να κλείσει η συμφωνία. Παράλληλα, δεν θα ληφθεί κανένα νέο μέτρο, αναφορικά με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2015-2016, όπως συμφώνησε η ελληνική πλευρά με τους θεσμούς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.



skai.gr