13.8.15

Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Β.Συρία για να βοηθήσουν την Ταξιαρχία των Τουρκμένων ισλαμιστών!

ΑΧΑΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ - ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΜΙΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΣΤΟ ISIL! 

Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Β.Συρία προς ενίσχυση τουρκμενικής Ταξιαρχίας ισλαμιστών που προελαύνει προς την πόλη Ιντλίμπ με σκοπό την κατάληψή της!
 
Το Κουρδικό πρακτορείο anha ανέφερε ότι τουρκικά στρατεύματα διέσχισαν τα σύνορα και εισέβαλαν στη Συρία, στην περιοχή Μπαμπ Αλ-Σατ Χάουα, βόρεια του Χαλεπίου.
 
Κουρδική πηγές ανέφεραν ότι με συνοδεία πολλών λεωφορείων και θωρακισμένων  τζιπ με πολυβόλα , τουρκική δύναμη  κινήθηκε προς την  περιοχή της Azaz.  Την ίδια ώρα στην πόλη  Idlib στο βόρειο Χαλέπι κινήθηκε η ταξιαρχία των Τουρκμένων με σκοπό την κατάληψη της .  
 
Η στρατιωτική ενίσχυση των Τούρκων (ανεπίσημη βεβαίως) στους Τουρκμένους  προσφέρεται για την δημιουργία τετελεσμένων στην Βόρεια Συρία, σε σχέση με την  όλο και πιό ισχυροποιήμένη  παρουσία των Κούρδων του YPG. Είναι γνωστό το σχέδιο της ΜΙΤ για δημιουργία τουρκμενικού κράτους στην Β.Συρία το οποίο θα περιλαμβανει μέχρι και την Λαττάκεια το λίκνο των Αλαουϊτών στην Συρία. Χωρίς την Λαττάκεια η κυβέρνηση Μ.Άσαντ απλώς παύει να υφίσταται.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, σε  κοινωνικά δίκτυα  εμφανίστηκαν  σχόλια και φωτογραφίες που εμφανίζουν  φάλαγγα της Ταξιαρχίας των Τουρκμένων  και προς την  συριακή περιοχή Μπαμπ αλ-Χάουα  με αναρτημένη την  σημαία  του σουλτάνου ​​Μουράτ.
 
Την ίδια στιγμή Κούρδοι  μαχητές των αποκαλούμενων «Μονάδων Προστασίας του Λαού» της Συρίας (YPG) ανακάλυψαν  ένα εκτεταμένο  δίκτυο από τούνελ στα σύνορα με την Τουρκία, το  οποίο είχε  χρησιμοποιηθεί  από τους αντάρτες του «ισλαμικού  κράτους» (IG) για τη μεταφορά  όπλων αναφέρει η ιστοσελίδα Kurdistan.ru.
 
Οι σήραγγες ανακαλύφθηκαν  στην περιοχή Gire Spi  στη βόρεια επαρχία της Συρίας Raqqa στην Συρία, στα σύνορα μεταξύ  του Κουρδιστάν και της Τουρκίας.
 
Πηγές των Κούρδων της Συρίας (YPG) ανέφεραν ότι υπάρχουν ακόμη πολλές άλλες σήραγγες και σε άλλες παραμεθόριες περιοχές της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της συνοριακής πόλης Jarabulus στην επαρχία του Χαλεπίου.
 
Στις σήραγγες υπάρχουν πολλά δωμάτια που χρησιμοποιούνταν ως κρύπτες όπλων και πυρομαχικών. Κάθε μία από τις σήραγγες είχε μήκος 100 m έως 600 m . Όλες τους επικοινωνούσαν με την  πόλη Akçakale στην τουρκική επαρχία Σανλιούρφα.
 
Υπάρχουν μάλιστα και άλλες σήραγγες σύμφωνα  με τους κατοίκους της περιοχής στην πόλη του Jarabulus,  οι οποίες τελούν ακόμη υπο τον έλεγχο των ανταρτών του IG. Άλλες ευρίσκονται στην τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ στην επαρχία Karkamış  στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.
 
Σύμφωνα με  στέλεχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ,  οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Αμπού Σαγιάφ, από πλήθος πηγών που ήταν υπεύθυνες για πράξεις λαθρεμπορίας πετρελαίου για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους  (ISIL), καταδεικνύεται  πλήθος επαφών  υψηλού επιπέδου μεταξύ Τούρκων αξιωματούχων και ηγετικών στελεχών της ISIL, σύμφωνα  με την  βρετανική εφημερίδα Guardian.
 
Μέσω των σηρράγγων αυτών οι Τούρκοι περνούσαν στελέχη της ΜΙΤ τα οποία ενσωματόνονταν τη συνέχεια στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.
 
Η ίδια χώρα ταυτόχρονα μαζί με τις ΗΠΑ συμμετέχει στον συνασπισμό κατά του ISIL. To θέατρο του παραλόγου σε όλο του το μεγαλείο σε μια σύγκρουση που έχει κοστίσει τον θάνατο σε 250.000 ανθρώπους και έχει στείλει ορδές προσφύγων στα ελληνικά σύνορα, οι οποίες κατακλύζουν τα ελληνικά νησιά με την βοήθεια των Τούρκων φυσικά.
 
 
 pronews.gr