8.8.15

Ο συριακός στρατός εξολόθρευσε μεγάλη μονάδα των ισλαμιστών στη Λαττάκεια


ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΝΕΚΡΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ - ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΞΕΝΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ 

Μπορεί οι ισλαμιστές να έχουν πλέον τη συμπαράσταση ακόμα και των τουρκικών βομβαρδισμών αλλά ο συριακός στρατός κατάφερε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, σκοτώνοντας 50 ισλαμιστές μαχητές σε μια αντεπίθεση. 

Όπως μάλιστα αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργού στρατιωτικών της χώρας, οι περισσότεροι από αυτούς ήταν ξένοι μισθοφόροι, και όχι πολίτες της Συρίας.
Το περιστατικό έγινε κοντά στην πόλη Λαττάκεια, στα σύνορα με την Τουρκία ενώ υπήρξε και καταστροφή αρκετών όπλων που είχαν στην κατοχή τους οι Ισλαμιστές.
Η Λαττάκεια είναι μία ιδιαίτερα σημαντική πόλη για τον Άσαντ, αφού όχι μόνο είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αλλά και γιατί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι Σουνίτες και υποστηρικτές του κόμματος Μπάαθ. 
Ήδη από τις αρχές του μήνα η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει μια μεγάλης κλίμακας επιχείρησης εναντίον των ισλαμιστών και έχει διεξάγει μερικές μεγάλες επιτυχίες.
Μάλιστα αντίστοιχες επιχειρήσεις εκκαθάρισης εκτελέστηκαν και σε άλλες περιοχές της χώρας σήμερα όπως στις πόλεις Νταράα,Χαλέπι,Χομς με πάνω από 60 νεκροί να καταμετρούνται.
Όσο για την οργάνωση Jabhat al-Nusra είναι ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα που δρα στην Συρία και το Λίβανο. Σχηματίστηκε τον Ιανουάριο του 2012 και είναι αυτή την στιγμή το πιο επιθετικό και αυτό με την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην εμφύλια σύρραξη μέσα στην Συρία.
Να σημειώσουμε ότι με ανακοίνωση τους οι "μετριοπαθείς ισλαμιστές" που εκπαιδεύουν και στηρίζουν Τούρκοι και Αμερικανοί δήλωσαν ότι δεν θα χτυπάνε αυτή την οργάνωση! Το παιχνίδι της Δύσης στη Συρία είναι ικανό να ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου.

pronews.gr