7.8.15

ΗΠΑ και Τουρκία αποφασίζουν για την δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη Συρία και την διεξαγωγή χερσαίων επιχειρήσεων!

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ Ρ.Τ.ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΚΑΙ Η Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΒΟΗΘΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Μ.ΑΣΑΝΤ" 


Το Σεπτέμβριο θα πάει να συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο Μ.Ομπάμα στις ΗΠΑ ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν με τον οποίο θα συμφωνήσουν τις αλλαγές συνόρων στη Μ.Ανατολη,με την δημιουργία ζωνών ασφαλείας και διεξαγωγή χερσαίων επιχειρήσεων στην Β.Συρία!
Δημόσια ομολογία του Ρ.Τ.Ερντογάν ότι η Άγκυρα υποστήριξε άμεσα τους  ισλαμιστές στη Συρία φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα Hurriyet: "αν δεν υπήρχε η υποστήριξη της Τουρκίας,Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ στους αντάρτες στη Συρία αυτοί δεν θα είχαν καταφέρει τίποτα".
Σημείωσε ότι Άγκυρα , Riyad και Doha διοχέτευσαν στρατιωτική και λογιστική υποστήριξη στους τρομοκράτες, εννοώντας ότι όχι μόνο τους εξόπλισε και τους εφοδίασε με όπλα και άνδρες αλλά τους πρόσφερε και ιατρική υποστήριξη, τροφές κ.α.
Η ομολογία Ερντογάν επέρχεται την στιγμή που ο ΥΠΕΞ Mevlut Cavusoglu αρνείται κάθε συνεργασία Τουρκίας,Σαουδικής Αραβίας στην υποστήριξη των ξένων τρομοκρατών.Οι δήλώσεις του επίσης επήλθαν μετά την ανακοίνωση από αραβικά μίντια ότι η Τουρκία προετοιμάζουν το έδαφος για ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Hürriyet, ο Ερντογάν μεταβαίνει στις ΗΠΑ σε ένα πολύ σημαντικό ταξίδι όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Ομπάμα. 
Όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα, το κύριο θέμα της συνάντησης θα είναι η οργάνωση μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον των Κούρδων και των Τζιχαντιστών μέσα στην Συρία με στόχο την αλλαγή των συνόρων της περιοχής.
Σύμφωνα με το Σχέδιο, όπως αναφέρει η Hürriyet, θα δημιουργηθούν δυο ζώνες ασφαλείας, μια στα βόρεια σύνορα Τουρκίας Συρίας και άλλη μια στα σύνορα Ιορδανίας Συρίας. Ο Ερντογάν θα έχει επαφές και με το Πεντάγωνο όπου θα συζητηθούν οι στρατιωτικές λεπτομέρειες χερσαίων επιχειρήσεων. 
Στις συζητήσεις αυτές θα πάρει μέρος και ο Αμερικανός στρατηγός John Allen, που έχει πρωτοστατήσει στις συνομιλίες στην Άγκυρα για την σύναψη της συμφωνίας του Ιντζιρλίκ. Οι Αμερικανοί αναμένεται να πιέσουν τον Ερντογάν για οριστική επαναπροσέγγιση με το Ισραήλ τονίζοντας και το «κοινό» τους ενεργειακό συμφέρον.
Η Αραβική Ένωση με πρωτοβουλία της Αιγύπτου του Μοχάμεντ Σίσι καταδίκασε τις τουρκικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ απομονώνοντας την Τουρκία και μόνο το Κατάρ διαφώνησε. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι η άμεση επέμβαση του Πούτιν. Ο Β.Πούτιν χαρακτήρισε τον Ερντογάν δικτάτορα, όπως ήδη πρώτο το defencenet.gr σας έχει αναφέρει, και ότι "μαζί με τους Τζχιχαντιστές εισήρθε στην κόλαση" προειδοποιώντας ότι με την τακτική που ακολουθεί θα προκαλέσει την άμεση επέμβαση των Ρώσων στην Συρία.
Στο εσωτερικό η κατάσταση εκτραχύνεται καθώς οι επιθέσεις του ΡΚΚ εξαπλώνονται ακόμα και στον Πόντο όπου στις 1 Αυγούστου σημειώθηκε ένοπλη σύγκρουση στην περιοχή της Gümüşhane, (Αργυρούπολη)
Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες το ΡΚΚ έχει δημιουργήσει ένα άτυπο καντόνι υπό τον έλεγχο του στις περιοχές, Ağrı, Kars-Kağızman, Iğdır, Doğubayazıt, Ardahan, Göle και Erzurum. Οι δε περιοχές Ağrı, Kars έχουν κηρυχτεί από την Στρατοχωροφυλακή σαν «Ειδική Ζώνη Ασφαλείας» και υπάρχουν πολλά μπλόκα στις εισόδους και εξόδους. Ο τουρκικός τύπος υποστηρίζει ότι το ΡΚΚ δέχεται μεγάλη βοήθεια από την πλευρά της Αρμενίας για να πραγματοποιεί τις επιθέσεις του στις περιοχές αυτές που συνορεύουν κυρίως με την Αρμενία.
Eπί της ουσίας έχουμε την δημιουργία δύο μπλοκ: Ενός που ηγούνται οι ΗΠΑ και περιλαμβάνει τον σκληρό σουνιτικό κόσμο, και χώρες όπως το Κατάρ,τη Σ.Αραβία και την ισλαμική Τουρκία, και το δεύτερο στο οποίο ηγείται η Ρωσία και περιλαμβάνει το σιιτικό κόσμο όπως το Ιράν, την αλαουϊτική-ελληνορθόδοξη Συρία και την σιιτική Χεζμπολάχ, αλλά και την νυν κοσμική Αίγπυτο που αν και σουνιτική ειναι έντονα αντιτουρκική υπό την ηγεσία του προέδρου Σίσι.
Το ποιο μπλοκ από τα δύο θα επικρατήσει θα προσδιορίσει το μέλλον του πλανήτη. Οι ΗΠΑ τα δίνουν όλα για να παραμείνουν  μονοκρατορία.
Η παγκόσμια ειρήνη απειλείται από τον νεοθωμανισμό που διακατέχει την Τουρκία αλλά και από την άρνηση των ΗΠΑ να αποδεχτούν ότι υπάρχουν και άλλες υπερδυνάμεις στον πλανήτη που διαθέτουν έως και μεγαλύτερης ισχύος πυρηνικό οπλοστασιο από αυτές.
Η Συρία και ο Μ.Άσαντ χτυπιούνται ανελέητα από τους Αμερικανούς ώστε να περάσει από το συριακό έδαφος ο αγωγός που θα φέρει το φυσικό αέριο του Κατάρ στην Ευρώπη με τελικό στόχο να κόψει τις ρωσικές ενεργειακές προμήθειες.
pronews.gr