26.8.15

Λεηλασία ποσοστών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ από τα άλλα κόμματα - Δείτε που πάνε οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ του Φεβρουαρίου

ΑΛΛΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΙΑΣΩΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ... ΝΔ: ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΝ Ν.ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΟΤ! 

Καίριο πλήγμα, όπως όλα δείχνουν, προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η συνιστώσα της Ζωής και η συνεργασία της με την Λαική Ενότητα, αλλά και οι διαρροές προς άλλα κόμματα.
Οι έρευνες εμφανίζουν σ΄ αυτή την περίπτωση την ΛΑ.Ε να αγγίζει ακόμη και το 12%, ενώ τα βλέμματα πλέον στρέφονται στον Βαρουφάκη ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα εμπλακεί στην συνιστώσα της Ζωής με την οποία θα έχει συνάντηση.
Ακόμα και προς τον Λαϊκό Σύνδεσμο υπάρχουν διαρροές: Το 5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ του Φεβρουαρίου μετακινούνται προς το κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου, δηλαδή περίπου το 1,6% !
Στο μεταξύ υπάρχουν πολλές διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ αλλά και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Οι δημοσκόποι υπολογίζουν το ποσοστό του ανάμεσα στο 7 και 9%!
Η ΝΔ βρίσκεται στο 23-24% και το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που κατέβει με το Κίνημα του ΓΑΠ και την ΔΗΜΑΡ μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και το 6%.
Οι ΑΝΕΛ επίσης αντιμετωπίζοyν πρόβλημα χάνοντας περίπου το 30% της εκλογικής τους δύναμης, το οποίο πάει προς ΝΔ και Λαϊκό Σύνδεσμο με αποτέλεσμα το κόμμα του Πάνου Καμμένου να κινδυνεύει να μην βρίσκεται στην επόμενη Βουλή.
Αλλά ακόμα και το κόμμα του Β.Λαβέντη παίρνει από τον ΣΥΡΙΖΑ ένα κρίσιμο ποσοστό που ίσως του επιτρέψει να εισέλθει στην Βουλή.
Το πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οτι δεν κατάφερε να εμπεδωθεί στην κοινωνία ως μεγάλο κόμμα. Η ιδεολογία του αυτοπυροβολήθηκε από τον ίδιο τον ηγέτη του και τα στελέχη "διέφυγαν" προς άλλες κατευθύνσεις.
Αν η ΝΔ δεν ήταν τόσο αδύναμη λόγω των αμαρτημάτων της περιόδου Σαμαρά, θα μπορούσε να κτυπήσει ακόμα και την πρώτη θέση...
Και βέβαια συνεχίζει τις ίδιες "αμαρτίες":
Ο αποπεμφθείς λόγω της απάτης στον ΕΟΤ (διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ), πρώην γ.γ., Νίκος Καραχάλιος, εmφανίζεται σήμερα ως επικεφαλής ης επικοινωνιακής ομάδας του νυν προέδρου του κόμματος Ε.Μεϊμαράκη! Που να προχωρήσει έτσι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης;
H NΔ χάνει επίσης το 15%, δηλαδή κάπου 3,5% της δύναμης του Φεβρουαρίου, προς άλλα κόμματα, αλλά κερδίζει ελάχιστα από τον ΣΥΡΙΖΑ, οπότε η δύναμή της είναι σημαντικά μειωμένη.
Αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει ψήφους από το Ποτάμι, αλλά πολύ λίγους για να μπορέσει να ανατρέψει τοις απέλειςς που υφίσταται προς άλλες κατευθύνσεις...

pronews.gr