15.8.15

Αιφνιδιαστική προληπτική επίθεση στους νεοναζί του Κιέβου: Προελαύνουν οι ρωσόφωνοι προς την Μαριούπολη


VIDEO ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ 

Σε αιφνιδιαστική επιθετική ενέργεια κατά των ουκρανικών δυνάμεων που ακόμα κατέχουν μέρη του οδικού δικτύου που συνδέει την Μαριούπολη με το Ντονέτσκ προχώρησαν οι ρωσόφονοι.
 
Είχε προηγηθεί μεγάλη συγκέντρωση ουκρανικών στρατευμάτων κοντά στο Λουγκάνγκ την "συμπρωτεύουσα" της Νέας Ρωσίας. Οι Ουκρανοί είχαν συγκεντρώσει 5.000 άντρες σε 10 μηχανοκίνητα τάγματα, και μονάδες βαρέως πυροβολικού.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες των ρωσόφωνων ετοιμαζόντουσαν για γενική επίθεση και έτσι οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας αποφάσισαν να προχωρήσουν πρώτες σε επιθετική ενέργεια σφίγγοντας τον "κλοιό" ακόμα περισσότερο γύρω από την Μαριούπολη.
 
Ο αυτοκινητόδρομος και το οδικό δίκτυο που συνδέουν τη Μαριούπολη με την πρωτεύουσα της Νέας Ρωσίας, το Ντονιέτσκ, είναι το αντικείμενο των συγκρούσεων, μεταξύ των δυνάμεων του ουκρανικού στρατού και τους Ρωσόφωνους αντάρτες.
 
Οι συγκρούσεις διεξάγονται βόρεια της Αζοφικής Θάλασσας, στις ακτές της οποίας βρίσκεται η Μαριούπολη, μια πόλη με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, εξαιτίας της ισχυρής παρουσίας ελληνικού στοιχείου στην περιοχή, το οποίο μάλιστα στην συντριπτική του πλειοψηφία έχει ταχθεί υπέρ των ρωσόφωνων.
 
Είναι προφανές, ότι ο έλεγχος του οδικού δικτύου, θα παίξει σημαντικό ρόλο, εάν οι Ρωσόφωνοι αποφασίσουν να κινηθούν για την κατάληψη και τον έλεγχο της σημαντικής από πολλές απόψεις Μαριούπολης.
 
Για παράδειγμα, από εκεί διακινείται το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων της ουκρανικής βιομηχανίας, ενώ αποτελεί «χερσαία γέφυρα» που συνδέει την Κριμαία που ελέγχουν οι Ρώσοι και τις περιοχές των Ρωσόφωνων στην Ανατολική Ουκρανία.
 
Ο πόλεμος στην περιοχή, που ξεκίνησε από την ανάμειξη των ΗΠΑ και της ΕΕ οι οποίες ανέτρεψαν πραξικοπηματικά την νόμιμη κυβέρνηση Β.Γιανουκόβιτς έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή σε 6.800 ανθρώπους και έχει εκτοπίσει 1,4 εκατομμύρια ανθρώπους.
 
Από τα βίντεο πάντως φαίνεται ο πολύ καλός πλέον εξοπλισμός των ρωσόφωνων, και η μεγάλη εμπειρία τους στις μάχες. Οποιαδηποτε νέα επιθετική ενέργεια των Ουκρανών θα στοιχίσει την οριστική απώλεια για αυτούς της Μαριούπολης και δεν θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούντην Αζοφική Θαλασσα, αφήνοντας ως μόνη θαλάσσια διέξοδο το λιμάνι της Οδησσού.
 
 pronews.gr