17.8.15

Άσχημα εξελίσσεται η τουρκική επέμβαση στη Συρία: Δεκάδες Τούρκοι νεκροί στις επιχειρήσεις (βίντεο)


ΣΥΝΕΧΗ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΚΚ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Φλέγεται ολόκληρη η Τουρκία από τον ανταρτοπόλεμο του PKK, έναν πόλεμο που προκάλεσε η ίδια η Τουρκία όταν εκτέλεσε χτυπήματα στην Συρία για να υποστηρίξει τους ισλαμιστές εναντίον της συριακής κυβέρνησης και των Κούρδων. Όπως θα δείτε και στα βίντεο παρακάτω φαίνεται ότι η εκεχειρία αναβάθμισε τις επιχειρησιακές δυνατότητες των κούρδων μαχητών του PKK. Τα χτυπήματα είναι στοχευμένα στο να προκαλέσουν κατάσταση χάους και να δείξουν την ανικανότητα της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας να επιβάλλει την τάξη σε οποιοδήποτε σημείο είτε πρόκειται για την ΝΑ Τουρκία είτε ακόμη για την Κωνσταντινούπολη. Βομβιστικές επιθέσεις, καταδρομικές επιχειρήσεις σε στρατόπεδα και ανατινάξεις δρόμων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.
 
3 υπαξιωματικοί της τουρκικής Χωροφυλακής (επχιας Muhammed Gürlek, λχιες Musa Saydam και Haşim Dirik) σκοτώθηκαν κι άλλοι 6 τραυματίστηκαν στις 15:00 όταν πυροδοτήθηκε IED κατά τη διέλευση του οχήματός τους στην περιοχή Karlıova του Bingöl, ανήμερα της επετείου έναρξης του κουρδικού ένοπλου αγώνα (15 Αυγούστου 1984).
 
Νεκρός από πυρά ανταρτών του ΡΚΚ έπεσε στις 17:30 στο Şemdinli ο υψηλόβαθμος αξιωματικός του τμήματος ειδικών επιχειρήσεων της Τουρκικής Αστυνομίας, Ahmet Çamur ενώ εντυπωσιακή έκρηξη παγιδευμένου οχήματος κατεγράφη στη Silopi του Şırnak.
 
Ταυτόχρονα, ομάδα μαχητών του ΡΚΚ επιτέθηκε στις 00:20 σε στρατόπεδο της 6ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού στο Akdizgin του νομό Σιρνάκ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας οπλίτης (Barış Aytek) ενώ νέα επίθεση ανταρτών του ΡΚΚ εκδηλώθηκε στις 16:40 σε φυλάκιο της Χωροφυλακής στην περιοχή Dağlıca της Yüksekova με αποτέλεσμα το θάνατο 3 υπαξιωματικών (επιλοχίας Durmuş Taştiken, λοχίες Yasin Gencer kai İbrahim Taş) και το βαρύ τραυματισμό άλλων 6.
 
O αρχιλοχίας Nurettin Öztürk της μονάδας ειδικών επιχειρήσεων της τουρκικής Χωροφυλακής (JÖΗ) σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αντάρτες του ΡΚΚ στις 5:30 τα ξημερώματα στο Kars. Aπαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή Varto της επαρχίας Muş επέβαλε μέχρι νεωτέρας ο τοπικός περιφερειάρχης.
 
Mέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για περισσότερους νεκρούς ή η πληροφορία ότι το ελικόπτερο Blackhawk που μετέφερε σορούς/τραυματίες στο νοσοκομείο της περιοχής πραγματοποίησε βαριά προσγείωση και τυλίχθηκε στις φλόγες.
 
Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν  σε νέα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε Κούρδους και Τούρκους στρατιώτες στη νοτιοανατολική Τουρκία, στο τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν, σύμφωνα με πηγές στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας και στον τουρκικό στρατό.
 
Τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν —ο ένας βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση— στη νοτιοανατολική επαρχία Χακάρι όταν αντάρτες του PKK άνοιξαν πυρ με τουφέκια μεγάλου βεληνεκούς και με εκτοξευτήρες ρουκετών, όπως ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.
 
Νωρίτερα πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας είχαν κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς στις τάξεις του στρατού.
 
Στην ανατολική επαρχία Μπινγκιόλ ένας στρατιώτης σκοτώθηκε όταν μια νάρκη κατά προσωπικού που είχαν τοποθετήσει οι αυτονομιστές αντάρτες πυροδοτήθηκε εξ αποστάσεων, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της.
 
Δύο αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν σε εκκαθαριστική επιχείρηση που ακολούθησε την επίθεση.
 
Σε άλλο επεισόδιο, νεαροί που φέρονται ότι συνδέονται με το PKK άνοιξαν πυρ με καραμπίνες εναντίον οχήματος της αστυνομίας στην πόλη Νουζαϊμπίν, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, νωρίς το πρωί της Παρασκευγής, τραυματίζοντας δύο αστυνομικούς, δήλωσαν πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας.
 
Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα τουρκικά μαχητικά σφυροκόπησαν 17 στόχους στη Χακάρι, μια παραμεθόρια επαρχία, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον του PKK, ενώ η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για μια βομβιστική επίθεση με στόχο ένα αστυνομικό τμήμα στην Κωνσταντινούπολη.
 
Σε δηλώσεις του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην επαρχία Ριζέ της βορειοανατολικής Τουρκίας, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι οι επιχειρήσεις εναντίον του PKK δεν είναι κάτι προσωρινό, ότι θα συνεχιστούν.
 
«Αυτοί που τους υποστηρίζουν και αυτοί που τους καθοδηγούν θα νικηθούν αργά ή γρήγορα», είπε ο Ερντογάν στην πόλη Γκιουνεϊσού, με τη σύζυγό του στο πλευρό του.
 
«Τολμούν να νομίζουν ότι είναι ισχυροί», αλλά «είναι καταδικασμένοι να πέσουν». «Υπάρχουν τρομοκρατικές οργανώσεις πίσω τους, αλλά πίσω μας έχουμε τον Αλλάχ (…) και το λαό», πρόσθεσε ως γνήσιος ημίτρελος τζιχαντιστής.
 
Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Τουρκίας συνέλαβαν πάνω από 2.000 ανθρώπους στο πλαίσιο εκκαθαριστικών επιχειρήσεων εναντίον του PKK και του Ισλαμικού Κράτους τον περασμένο μήνα, ωστόσο, οι περισσότεροι συλληφθέντες τζιχαντιστές αφέθηκαν λίγες ημέρες μετά ελεύθεροι.
 
Την Παρασκευή η αστυνομία εξαπέλυσε εφόδους και συνέλαβε τουλάχιστον 34 πρόσωπα, ανέφερε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα Yeni Şafak.
 
Η τουρκική Αστυνομία σκότωσε εν ψυχρώ τους Κούρδους Ορχάν Ασλάν (Orhan Aslan) 16 ετών και τον Εμράχ Αϊντεμίρ (Emrah Aydemir) 15 ετών στους χώρους εργασίας τους στην πόλη Ντιγιαντίν (Diyadin) στην ανατολική Τουρκία στην επαρχία Άγκρι. Επίσης, ακόμα ένα πτώμα βρέθηκε στη συνοικία Μουράτ, της ίδιας πόλης, το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί.
 
Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν κουρδικά Μέσα, ομάδες των ειδικών επιχειρήσεων της τουρκικής Αστυνομίας άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων στη Ντιγιαντίν μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν μπροστά στο διοικητήριο της πόλης.
 
Όλα τα καταστήματα μπροστά από το διοικητήριο δέχθηκαν πυρά της Αστυνομίας και τα δύο θύματα, Ορχάν Ασλάν και Εμράχ Αϊντεμίρ, που εργάζονταν σε φούρνο στη συνοικία Ατατούρκ σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας. Τα δύο παιδιά εκτελέστηκαν μέσα στον φούρνο από αστυνομικά πυρά.
 
Το πρωί της Πέμπτης βρέθηκε το άψυχο σώμα ενός άνδρα στη συνοικία Μουράτ. Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι ο άνδρας εκτελέστηκε από την Αστυνομία και στη συνέχεια το άψυχο κορμί του σύρθηκε πίσω από ένα τεθωρακισμένο όχημα μέχρι το σημείο όπου αφέθηκε.
 
Ειδικές δυνάμεις της τουρκικής Αστυνομίας επίσης εισέβαλαν σε σπίτια οικογενειών που ζουν στο ίδιο κτίριο που στεγάζεται και ο φούρνος, χτύπησαν και βασάνισαν κουρδικής καταγωγής πολίτες.
 
Τέσσερα μέλη της οικογένειας Καχραμάν (Kahraman) συνελήφθησαν σε αυτή την επιδρομή.
 
Βυζίζεται στο χάος ολοένα και περισσότερο η Τουρκία με απρόβλεπτες καταστάσεις...
 
Δείτε τα βίντεο..
 








 pronews.gr