20.8.15

Έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο με τους λαθρομετανάστες - Αποβιβάζονται ήδη [εικόνες]


Λίγο μετά τις 9.00 το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μεταφέροντας 2.440 λαθρομετανάστες από τη Συρία έφθασε στο λιμάνι του Πειραιά.
Το πλοίο που φιλοξενούσε ήδη στο λιμάνι της Κω 1308 άτομα, παρέλαβε 124 από την Κάλυμνο, 300 από τη Λέρο και 708 από τη Μυτιλήνη και λίγο μετά τις 9 το πρωί έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά όπου και έχουν αρχίσει να αποβιβάζονται.

Στην πύλη Ε-1 υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού και ασθενοφόρο.
Η διοίκηση του ΟΛΠ έχει ήδη μεριμνήσει και έξω από την προβλήτα που έδεσε το πλοίο βρίσκονται λεωφορεία του Οργανισμού που θα μεταφέρουν τους λαθρομετανάστες στον ηλεκτρικό σταθμό.
Έξω από το πλοίο βρίσκονται μέλη αντιρατσιστικής οργάνωσης, οι οποίοι μοιράζουν φυλλάδια στον κόσμο. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από τα εμπλεκόμενα υπουργεία για το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα αν το πλοίο θα αναχωρήσει εκ νέου για κάποιο λιμάνι νησιού του ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να παραλάβει λαθρομετανάστες για να υπάρχει αποσυμφόρηση.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία που διαχειρίζονται το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα εάν το «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τον Πειραιά θα ακολουθήσει κάποιο νέο δρομολόγιο, ή αν θα προσεγγίσει εκ νέου το λιμάνι της Κω.

 
 pronews.gr