7.8.15

Φοβούνται τουρκική προβοκάτσια...



Μείζον ζήτημα εθνικής ασφάλειας προκύπτει στο Φαρμακονήσι, καθώς αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 350 λαθρομετανάστες βρίσκονται πάνω στο νησί απέναντι στους 24 στρατιώτες με επικεφαλής έναν υπολοχαγό.
Αυτό που προβληματίζει αυτή τη στιγμή την ηγεσία του ΓΕΣ, είναι τι θα συμβεί αν οι 350 εξεγερθούν εναντίον των ανδρών του φυλακίου στο Φαρμακονήσι. Πρόκειται για μία αναλογία της τάξεως του 1 προς 15, με τον αριθμό των λαθρομεταναστών να αυξάνεται συνεχώς. Οι σκέψεις που υπάρχουν είναι να ενισχυθεί η φρουρά του Φαρμακονησίου για παν ενδεχόμενο.

Το ΓΕΣ διαψεύδει δημοσιεύματα που ανέφεραν πώς κάποιοι από τους λαθρομετανάστες ήταν ένοπλοι και κινήθηκαν κατά των στρατιωτών. Αλλά πόσο μπορεί να απέχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο από την πραγματικότητα; Οι Τούρκοι είναι ακριβώς απέναντι και σκοπίμως στέλνουν τους «λάθρο» στο Φαρμακονήσι και στο Αγαθονήσι και σε όλα τα μικρά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, το καθεστώς των οποίων αμφισβητούν.
Τότε η κατάσταση θα μπορούσε να ξεφύγει από κάθε έλεγχο γιατί οι λαθρομετανάστες είναι άνθρωποι που πεινούν, διψούν και γνωρίζουν πώς δεν έχουν να χάσουν τίποτα.

voicenews