2.8.15

Ρίψη χημικών απο τη γαλλική αστυνομία κατά μεταναστών στη Σήραγγα της Μάγχης


Η λύση είναι μία. Μάζεμα όλων των μεταναστών , φόρτωμα σε πλοία και επιστροφή στις πατρίδες τους, παράλληλα με ποινική δίωξη όσων τους υποστηρίζουν. Αν δεν γίνει αυτό, η καταστροφή των Ευρωπαϊκών κρατών είναι απλά θέμα χρόνου.  JUAN
____________

Σε ρίψη χημικών κατά μεταναστών, που επιχειρούσαν να διασχίσουν τη Σήραγγα της Μάγχης για να φτάσουν στη Βρετανία, προχώρησαν ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της Γαλλίας την ώρα που η ανθρωπιστική κρίση στο Καλαί έχει λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις.


Οι μετανάστες, οι οποίοι έριξαν αρκετούς φράχτες ασφαλείας αργά το βράδυ του Σαββάτου, αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν πριν ρίξουν τον τελευταίο φράχτη που βρίσκεται στην είσοδο της Σήραγγας της Μάγχης.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Associated Press, περίπου 200 μετανάστες συγκεντρώθηκαν φωνάζοντας συνθήματα όπως: «Ανοίξτε τα σύνορα» και «Δεν είμαστε ζώα».

Πολλοί από τους πρόσφυγες έχουν φύγει από εμπόλεμες ζώνες και αναζητούν στην Ευρώπη μία καλύτερη ζωή. Πολλοί επιθυμούν να φτάσουν στη Βρετανία, όπου θεωρούν ότι έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για μία αξιοπρεπή ζωή.

Η βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών και ο γάλλος ομόλογός της κάλεσαν τα κράτη-μέλη της ΕΕ να ασχοληθούν με την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων της μεταναστευτικής κρίσης στο Καλαί, χαρακτηρίζοντας την μεταναστευτική κρίση «παγκόσμια».

Παράλληλα, στο κείμενό τους στην Telegraph, η Τερέσα Μέι και ο Μπερνάρ Καζνέβ κάλεσαν Ιταλία, Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβουν την ευθύνη να σταματήσουν τη μεταναστευτική ροή.

tanea