15.8.15

Ομολογία από τον Α.Μητρόπουλο: "Το νέο Μνημόνιο είναι χειρότερο από αυτό της Μ.Θάτσερ"!


Ίδια γεύση και ίδια ...ιδεολογία!!!  ΑΛΕΞ
______________________________________________________________________________

O ANTΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΜΜΑΧΩΝΤΑΣ ΜΕ ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ!

Χειρότερο από εκείνο της Μ.Θάτσερ είναι το Μνημόνιο που πέρασε από τη Βουλή με ευθύνη του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα και της κυβέρνησής του όπως ομολόγησε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος προκαλώντας "παγωμάρα" για το τι περιμένει την ελληνική κοινωνία.
 
Θεωρεί δε πολύ κακή ιδέα να γίνουν εκλογές και ζητά από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει με "συμμαχίες", δηλαδή να συνεχίσει η κυβέρνησή του να στηρίζεται από ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ (άλλωστε ποια είναι η διαφορά; Βρίσκονται όλοι στο ίδιο μνημονιακό στρατόπεδο).
 
Ο ίδιος, μιλώντας σε τηλεοπτικό δίαυλο, δήλωσε ότι το πρόγραμμα της Θάτσερ του 1988, που την έριξε από την εξουσία, ήταν «μεγαλύτερης ηπιότητας». «Θεωρητικά όταν ψηφίζεις μνημόνιο κατατάσσεσαι στους μνημονιακούς, άλλο τι αισθάνεσαι» ανέφερε με νόημα ο κ. Μητρόπουλος. 
 
Το νέο δάνειο έχει σκληρές ρήτρες, τόνισε, εκτιμώντας ότι οι εταίροι εξαρχής δεν ήθελαν να ρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα, «ήθελαν να καταστήσουν σαφές ότι η αριστερή ελληνική κυβέρνηση θα βεβαιώσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος από τη δική τους λιτότητα».
 
Σημειώνεται ότι οι πολιτικές της Μ.Θάτσερ ήταν τόσο σκληρές που έχει μείνει στην ιστορία ο όρος "θατσερισμός" ενώ όταν πέθανε η πρώην πρωθυπουργός χλιάδες Βρετανών πανηγύριζαν φωνάζοντας "the witch is dead" (η μάγισσα είναι νεκρή).
 
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε δε το Σάββατο ότι Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάνης Βαρουφάκης έχουν εκρηκτική δημοφιλία με εκείνον να έπεται. «Είναι ανέλεγκτα φαινόμενα που γέννησε η ίδια η στάση της ηγεσίας, θέλει διαχειριστική προσοχή» επισήμανε. Σημείωσε δε ότι η ηγεσία έχει ήδη σφάλει στη διαχείριση προσώπων και καταστάσεων στο κόμμα. 
 
«Ο πρωθυπουργός δέχεται διάφορες ανόητες εισηγήσεις, όπως εκλογές (...). Έκανε επιλογή η κυβέρνηση να φύγει μπροστά με μνημονιακή πολιτική, δεν συμφωνώ ότι θα ανοίξουν τα φτερά της κυβέρνησης με εκλογές για να διαχειριστεί αυτό τον όλεθρο (...) το τρίτο μνημόνιο» πρόσθεσε δε o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Εκτίμησε ότι «ο πρωθυπουργός δεν έχει άλλη επιλογή από το να φύγει μπροστά με συμμαχίες ώστε να εφαρμόσει αυτό που ψήφισε, δηλαδή το τρίτο μνημόνιο».
 
Είναι σαφές ότι ο Α.Μητρόπουλος φοβάται τις εκλογές καθώς πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επανεκλεγούν, και δεν γνωρίζει ο ίδιος μέχρι που θα φτάσει η δυναμική των Π.Λαφαζάνη, Ζ.Κωνσταντοπούλου και τι εκλογικά ποσοστά θα μπορέσουν να κατακτήσουν.
Τμήμα ειδήσεων pronews.gr