16.8.15

Μητρόπουλος: Ανοησία η εισήγηση για εκλογές. Να φύγουμε μπροστά και… υπερβατικά!


«Ηττηθήκαμε, ηττηθήκαμε ηττηθήκαμε και δώσαμε αφορμή στον Σόιμπλε να χαίρεται για τη λιτότητά του τον λιταρχισμό του» ανέφερε με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής ο Αλέξης Μητρόπουλος.
Υποστήριξε μάλιστα πως το νέο πρόγραμμα είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί και να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί.

Ωστόσο, υποστήριξε πως οι εκλογές δεν είναι λύση: “Είναι ανοησία η εισήγηση για εκλογές. Η απάντηση στην ήττα με την υπογραφή του Μνημονίου είναι να φύγουμε μπροστά και υπερβατικά”, τόνισε ο α’ αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στο ΣΚΑΙ. Ο κ. Μητρόπουλος επανέλαβε την πρότασή του για… ξεκαθάρισμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση εθνικής ενότητας με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.
Για το «παρών» στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου ο κ. Μητρόπουλος εξήγησε ότι «από πολυγραφότερος αποδομητής του μνημονίου δεν ήθελα να προδώσω τις αρχές μου». «Η πρώτη μείωση των συντάξεων άρχισε από την Παρασκευή, δεν μπορούσα να στηρίξω» πρόσθεσε.
Διευκρίνισε όμως ότι στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης, στηρίζει “αυτονοήτως” την κυβέρνηση.
«Η ψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ του τρίτου μνημονίου άλλαξε όλη την ατζέντα της Αριστεράς… Για πρώτη φορά ανέλαβε δανεισμό μέσω μνημονίου με ρήτρα εκχώρησης κυριαρχίας και συμπιέσεως των συντάξεων» επισήμανε δε.
Παράλληλα άφησε νέες αιχμές για το ζήτημα της Προέδρου της Βουλής, λέγοντας πως ήταν “επιλογή του Τσίπρα να με κάνει αναπληρωτή της κας. Κωνσταντοπούλου και είναι θέμα του Πρωθυπουργού η δυσαρμονία αυτή, καθώς δε ξέρω πόσο το θεωρεί πρόβλημα η κυβέρνηση”.
http://ysterografa.gr/