22.8.15

Ο Μητροπολίτης Μεξικού δώρισε στους κατοίκους της Κριμαίας μια γιγαντιαία ρωσική σημαία! (ΦΩΤΟ)


Οι κάτοικοι της Κριμαίας δέχτηκαν ως δώρο από τον Μητροπολίτη Μεξικού, Βενεζουέλας,Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής Αντώνιου (Antonio Cherdaoui-Tanne-Πατριαρχείο Αντιοχείας) μια γιγαντιαία σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία απλώθηκε στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Κριμαίας υπό τις κραυγές "Ζήτω η Ρωσία!», αναφέρει το πρακτορείο RIA Novosti.
Το μήκος της σημαίας είναι 28 μέτρα, πλάτος - 16 μέτρα, βάρος - 100 κιλά. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία σημαία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κριμαία.

Η τελετή εγκατάστασης της σημαίας χρονικά συμπίπτει με την Ημέρα του κράτους , η οποία γιορτάζεται σήμερα Σάββατο. 
Ο εμπνευστής της ενέργειας αυτής είναι ένας μη κυβερνητικός δημόσιος οργανισμός με την ονομοασία "Ρωσικό σπίτι στο Μεξικό.
Στην επιστολή του προς την ηγεσία της Δημοκρατίας της Κριμαίας, ο Μητροπολίτης Αντώνιος εξέφρασε την ελπίδα ότι η σημαία θα απονεμηθεί στους κατοίκους της Κριμαίας ως "σύμβολο της προόδου που έχει επιτύχει η Ρωσία στο δρόμο της πνευματικής ανάπτυξης τους στον τομέα της πολιτιστικής συνεργασίας με το Μεξικό ως φιλικό κράτος." 
agioritikovima