9.8.15

Ανήσυχη η Τουρκία για την συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ


Έντονες «ανησυχίες» εκφράζει η Άγκυρα μέσω των τουρκικών ΜΜΕ για την στενή στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδος και του Ισραήλ, σημειώνοντας ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός αγνοεί τελείως τους Παλαιστίνιους, που είναι παραδοσιακά φίλοι της Ελλάδος εδώ και πολλά χρόνια.

Προεκλογικά η δέσμευση και το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο τερματισμός της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ και η χορήγηση υποστήριξης στην ίδρυση του Παλαιστινιακού Κράτους, τονίζει το τουρκικό δημοσίευμα, αλλά τα δεδομένα και σε αυτήν την περίπτωση "άλλαξαν".


Σε άρθρο στην ιστοσελίδα της τουρκικής τηλεόρασης τονίζεται ότι "η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να "συμπορεύεται" με το Ισραήλ παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για υποστήριξη της Παλαιστίνης.
 Η συμμαχία στο στρατιωτικό πεδίο αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, και αυτήν την περίοδο Ισραηλινοί πιλότοι μαχητικών ελικοπτέρων πραγματοποίησαν στρατιωτική εκπαίδευση στον Όλυμπο από κοινού Έλληνες συναδέλφους τους".

Σύντομα στο Ισραήλ θα μεταβούν ελληνικά και ιταλικά επιθετικά ελικόπτερα για εξειδικευμένη αερπορική εκπαίδευση. 

Τον περασμένο μήνα Ισραηλινοί πιλότοι ελικοπτέρων πραγματοποίησαν μια άνευ προηγούμενου στρατιωτική εκπαίδευση 11 ημερών στον Όλυμπο.


voicenews