13.8.15

Το μνημόνιο κρύβει ακόμη πιο σκληρά μέτρα - Μας τα φυλάνε για έκπληξη

Το τρίτο μνημόνιο που αναμένεται να ψηφιστεί απόψε από την Βουλή δεν περιλαμβάνει μόνο τα σκληρά μετρα που φαίνονται αλλά και μέτρα που θα επιβληθούν σε δυο δόσεις, τον Οκτώβριο του 2015 και το Μάρτιο του 2016 και θα "γονατίσουν" εκατομμύρια νοικοκυριά.

Με το νέο μνημόνιο, αναμορφώνονται ριζικά τα τεκμήρια διαβίωσης έτσι ώστε να μπει ζεστό χρήματα στα δημόσια ταμεία.
Μεταξύ των μέτρων είναι:
Η επαναφορά της φορολόγησης με 26% από το πρώτο ευρώ στα τεκμαρτά εισοδήματα ακόμα και σε περιπτώσεις φορολογουμένων με πενιχρά εισοδήματα προερχόμενα μόνο από τόκους ή και το πιο σύνηθες από χαμηλά ποσά ενοικίων ή και από αμοιβές για περιστασιακή απασχόληση.
Οι παραπάνω θα πιάνονται στην παγίδα των τεκμηρίων διαβίωσης και θα υπερφορολογούνται με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και με προκαταβολή φόρου αυξημένη στο 75% και μετά στο 100%, δηλαδή θα αντιμετωπίζονται ως μεγαλοεπιχειρηματίες.
Στο δεύτερο κύμα φορολόγησης θα περιλαμβάνονται επίσης: 
• Η αναμόρφωση και ενσωμάτωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στις κλίμακες εισοδημάτων των φυσικών πρόσωπων. Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθεί το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ που ισχύει σήμερα στην αυτοτελή κλίμακα υπολογισμού της συγκεκριμένης εισφοράς.
• Καταργούνται οι εξαιρέσεις και απαλλαγές από την φορολογία εισοδήματος που ισχύουν για διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων.
• Αυξάνεται σταδιακά ο συντελεστής φορολογίας εισοδήματος για τους αγρότες από το 13% στο 20% για το 2016 και στο 26% για το 2017
• Η αύξηση των συντελεστών φορολόγησης για τα εισοδήματα από τα ενοίκια. Ο χαμηλός συντελεστής για εισοδήματα από ακίνητα έως 12.000 ευρω θα αυξηθεί από το 11% στο 15% και ο υψηλός για εισοδήματα από ακίνητα πάνω από 12.000 ευρώ θα αυξηθεί από το 33% στο 35%
• Περικόπτεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Στόχος είναι να μειωθούν στο μισό οι δαπάνες για τις επιδοτήσεις
• Επανεξετάζονται οι διατάξεις για κληρονομιές, δωρεές και γονικές παροχές
• Αυξάνονται οι συντελεστές του ΕΝΦΙΑ 

 pronews.gr