24.8.15

Δημοσκόπηση της Bild δείχνει μακριά από την αυτοδυναμία τον Α.Τσίπρα: Στο 28% ο ΣΥΡΙΖΑ, 25% η ΝΔ, 8% η Λαϊκή Ενότητα (UPD)


ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ 

Δημοσκόπηση πραγματοποίησε η γερμανική εφημερίδα Bild  για λογαριασμό προφανώς της Ά.Μέρκελ και του Β.Σόιμπλε ώστε να έχουν μια πρώτη εικόνα για τις επικείμενες εκλογές και να μην αιφνιδιαστούν αφού το πολιτικό μας σύστημα είναι πλέον "κινούμενη άμμος". Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνά το 28%, με την Λαϊκή Ενότητα να του "κόβει" πολύτιμο ποσοστό και να βρίσκεται μακριά από την αυτοδυναμία!
 
H Bild δημοσιεύει τα νούμερα δημοσκόπησης, την οποία ωστόσο χαρακτηρίζει «εσωτερική κόμματος», χωρίς να διευκρινίσει από ποια εταιρία διενεργήθηκε ή για ποιο κόμμα.
 
Με νέα ενημέρωση που έκανε η Bild, σχετικά με τη δημοσκόπηση που παρουσιάζει στο σημερινό της φύλλο, κάνει λόγο για ποσοστό έκπληξη που εμφανίζει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, Ένωση Κεντρώων.
 
Ωστόσο, δε διευκρινίζεται ποιο είναι το ποσοστό που δείχνει να λαμβάνει ο κ. Λεβέντης σε αυτή τη δημοσκόπηση. 
 
Επιπλέον σημειώνεται ότι οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ παλεύουν για να πιάσουν το όριο του 3% και να μπουν στη Βουλή.
 
Αναφέρεται συγκεκριμένα πως «δεν είναι σίγουροι», ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων κυμαίνεται στο 8,5%. 
 
O παραιτηθείς Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται μακριά από από την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα.
 
Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει σήμερα ποσοστό που δεν ξεπερνά το 28%. Στις τελευταίες εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ανερχόταν στο 36%.
 
Η δεύτερη ισχυρότερη εκλογική δύναμη, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, παίρνει ποσοστό 25%.
 
Όπως αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας, το κόμμα «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη παίρνει ποσοστό 8%.
 
Kαι όλα αυτά πριν ο κόσμος νοιώσει στο πετσί του τα νέα σκληρά μνημονιακά μέτρα.
 
Σύμφωνα με τα όσα έχουν ήδη ψηφιστεί, το φθινόπωρο έρχεται και δεύτερος γύρος φοροκαταιγίδας, καθώς μεταξύ άλλων μονιμοποιείται και ενσωματώνεται στη φορολογική κλίμακα η εισφορά αλληλεγγύης,  ενώ αυξάνεται ο φόρος για τους αγρότες στο 20% από το 13%.
 
Την ίδια στιγμή, στην έκδοση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου για όλα τα νεογέννητα μωρά, ήδη από το μαιευτήριο, προσανατολίζεται επίσης το υπουργείο Οικονομικών.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου, τα μωρά που θα γεννηθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2016 θα πρέπει να λαμβάνουν ΑΦΜ, αμέσως μετά τη γέννησή τους και ταυτόχρονα με την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο.
 
Χωρίς καμία απολύτως αλλαγή θα πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ το 2015 χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς οι πολιτικές εξελίξεις με επίκεντρο τη νέα προσφυγή στις κάλπες έβαλαν φρένο σε κάθε σχέδιο τροποποιήσεων στον φόρο ακινήτων.
 
Το ενδιαφέρον θα ήταν η γερμανική εφημερίδα να μας παρουσίαζε όλα τα ποσοστά των πολιτικών κομμάτων...Μυρίζουν "εκπλήξεις" και το Βερολίνο ανησυχεί για τις μετεκλογικές συνεργασίες....
 
 
 
pronews.gr