27.8.15

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεις κλοπής από ATM χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα




Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί

Οι δράστες πραγματοποιούσαν παράνομες συναλλαγές, παγιδεύοντας με έλασμα τη θυρίδα εξόδου χρημάτων των Α.Τ.Μ. 

 Το συνολικό παράνομο όφελος που αποκόμισαν υπερβαίνει τις 18.000 ευρώ





Στα ίχνη δύο αλλοδαπών,  που ενέχονται σε περιπτώσεις κλοπών από ΑΤΜ τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας, οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας.


Σε βάρος των προαναφερόμενων αλλοδαπών, ηλικίας  33 και 40 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο αλλοδαποί, μαζί με δύο συνεργούς τους, προ ενός έτους περίπου, μετέβησαν σε τραπεζικά ιδρύματα της Βορείου Ελλάδας και συγκεκριμένα στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Σερρών και Καβάλας, όπου πραγματοποίησαν παράνομες συναλλαγές μέσω Α.Τ.Μ..

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ανάληψης, παγίδευαν τη θύρα εξόδου των χρημάτων με μεταλλική παγίδα - έλασμα, η οποία συγκρατούσε τα χρήματα, ενώ ταυτόχρονα ακύρωναν τη συναλλαγή, με αποτέλεσμα να μην πιστώνεται η κίνηση στον «παράνομο» λογαριασμό του δράστη, παρόλο που τα χρήματα είχαν αφαιρεθεί από τη θυρίδα.

Στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι το συνολικό όφελος που αποκόμισαν, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (18.160) ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν επιπλέον (4.880) ευρώ.


Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του.