22.8.15

Περίεργη κίνηση από Ρωσία: Επαναφέρει σε υπηρεσία το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov νωρίτερα από το προβλεπόμενο


ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ 

Σε μια κίνηση που ίσως προμηνύει εξελίξεις στο διεθνές στερέωμα το ρωσικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι το αεροπλανοφόρο Admiral Kuznetsov ολοκλήρωσε τις εργασίες συντήρησης στην πλωτή δεξαμενή κοντά στο Μουρμάνσκ και πλέον θα ενταχθεί ξανά στην βάση του Βορείου Στόλου του οποίου είναι και ναυαρχίδα.
 
Φαίνεται ότι το ρωσικό ναυτικό δεν θέλει να μην έχει στη διάθεσή του το σκάφος ίσως γνωρίζοντας κάτι περισσότερο!
 
Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Στόλου της Βορείας Θάλασσας Αντρέι Λούζικ την Πέμπτη.
 
Οι εργασίες εκτελέστηκαν στο ναυπηγείο του  Severomorsk έξω από την πόλη του Μουρμάνσκ και αφορούσαν αλλαγές στο ηλεκτρο-μηχανικό σύστημα μάχης του σκάφους, του συστήματος πλεύσης επαναβαφή καθώς και μικρότερης κλίμακας αλλαγές.
Aboard the Admiral Kuznetsov aircraft-carrying heavy cruiser in the Barents Sea
Το περίεργο είναι η διάρκεια των εργασιών που ήταν μόνο 3 μήνες και όχι η αρχική εκτίμηση ότι θα παρέμενε στο ναυπηγείο μέχρι και το 2017 για εκτεταμένες αλλαγές σε ηλεκτρονικά συστήματα και κρίσιμα οπλικά συστήματα.
 
Επίσης ανακοινώθηκε ότι μικρότερης έκτασης εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην βάση του Στόλου ώστε να είναι σε πλήρη ετοιμότητα το αεροπλανοφόρο!
 
Το Admiral Kuznetsov είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό αεροπλανοφόρο του ρωσικού ναυτικού και είναι ειδικά σχεδιασμένο να επιχειρεί και σε αρκτικό περιβάλλον.
 
Είναι κατασκευασμένο στα ουκρανικά ναυπηγεία του  Mykolaiv South Shipyard στα μέσα του '80 και κατέστει επιχειρησιακό το 1985.
 
Το σκάφος είναι 55.000 τόνων, έχει πλήρωμα 1500 ατόμων και μπορεί να μεταφέρει 50 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Το κύριο ναυτικό μαχητικό μέχρι την έλευση των MiG-29K που επιχειρεί από το ρωσικό αεροπλανοφόρο είναι το SU-33.
 
 
pronews.gr