6.8.15

50 Τούρκοι στελέχη των ειδικών δυνάμεων και της στρατοχωροφυλακής νεκροί από βομβιστική επίθεση!


ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤIΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ 

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της βομβιστικής ενέργειας αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου  εναντίον του κτιρίου στρατώνα της Χωροφυλακής Καραμπουλάκ κοντά στο Μπαζίντ του νομού Άγρι.
Αυτό γιατί ενώ οι τότε πληροφορίες, (σημ. οι οποίες προέρχονταν από τον τουρκικό Στρατό) ανέφεραν την ύπαρξη 2 νεκρών στρατιωτών σήμερα οι Κούρδοι του ΡΚΚ μέσω του πρακτορείου Φιράτ δημοσιεύουν φωτογραφία και πληροφορίες από την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα στον στρατώνα, μιλώντας για δεκάδες νεκρούς.
Το κουρδικό δημοσίευμα κάνει λόγο, όχι για 2 νεκρούς, αλλά για 50 νεκρούς Τούρκους στρατιωτικούς! Η φωτογραφία που δημοσιεύει δείχνει ότι η ζημιά που έγινε από την έκρηξη ήταν τρομακτική.
Το παραπάνω γεγονός δείχνει ότι η Άγκυρα αποφεύγει να αναφέρει τις πραγματικές απώλειες που έχει στις επιχειρήσεις της εναντίον των Κούρδων του ΡΚΚ για ευνόητους λόγους, αλλά το κυριότερο ότι η κουρδική οργάνωση έχει καταφέρει συντριπτικά πλήγματα εναντίον των τουρκικών δυνάμεων, γεγονός που καταδεικνύει ότι αυτή τη φορά ο αγώνας των Κούρδων θα είναι ολομέτωπος, εναντίον του τουρκικού καθεστώτος.
Γράφει το πρακτορείο Φιράτ
«Την μεγάλη μας δράση της 2/8 στο φυλάκιο Καραμπουλάκ της επαρχίας μας Σερχάτ, την άρχισε ο μάρτυρας Σερβάν Βαρτό.
Δυνάμεις μας της περιοχής Σερχάτ, ως απάντηση στην απάνθρωπη και δολοφονική επίθεση που στοίχισε την ζωή σε 8 πολίτες στο χωριό Ζεργκελέ, πραγματοποίησαν στις 03:00 της 2ας Αυγούστου μια διευρυμένη επιχείρηση. Η δράση αυτή που έγινε με θυσιαστικό τρόπο, δείχνει την δάδα της αντίστασης.
Η θυσιαστική δράση στο φυλάκιο Καραμπουλάκ κοντά στο Μπαζίντ του νομού Άγρι, έγινε με όχημα φορτωμένο με 5 τόνους εκρηκτικά. Το όχημα μπήκε από την πόρτα του φυλακίου και εξεράγη την ώρα που στην αυλή βρίσκονταν περίπου 30 στρατιώτες.
Από την έκρηξη καταστράφηκαν εξολοκλήρου το κτίριο, ο πύργος και οι θέσεις του φυλακίου. Μετά από την έκρηξη το κτίριο και οι γύρω εγκαταστάσεις καιγόταν για δύο ώρες.
Έτσι 6 πύργοι, μεγάλος αριθμός οχημάτων, εγκαταστάσεων και προστατευμένων χώρων καίγονταν για μεγάλο διάστημα. Από την έκρηξη και την επακόλουθη έκρηξη του οπλοστασίου του φυλακίου καταστράφηκαν εντελώς 2 θωρακισμένα οχήματα του φυλακίου και 1 πυροβόλο».
Η κουρδική ανακοίνωση αναφέρει ακόμη πως στο φυλάκιο υπήρχαν 80 έως 100 στρατιώτες, εκ των οποίων πάνω από 50 σκοτώθηκαν και σημειώνει  πως:
 «Στην πραγματοποιηθείσα δράση ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών είναι πολύ μεγάλος. Μισή ώρα μετά από το περιστατικό ο τουρκικός στρατός θέλησε να επέμβει με θωρακισμένα οχήματα από την μεριά του Μπαζίντ.
Οι αντάρτες μας όμως οργάνωσαν σαμποτάζ μεταξύ των χωριών Κιζίκ και Καραμπουλάκ την ώρα που περνούσαν τα οχήματα του τουρκικού στρατού.
Στην ενέδρα αυτή ο εχθρός χτυπήθηκε αποτελεσματικά. Στην ενέδρα αυτή σκοτώθηκαν 9 στρατιώτες. Μετά από αυτή την δράση ο τουρκικός στρατός δεν μπόρεσε να επέμβει στην περιοχή» καταλήγει το κουρδικό δημοσίευμα.
karabulak1
 
 


pronews.gr