3.8.15

"Στα όπλα" κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν καλεί ο Φ.Γκιουλέν τους οπαδούς του! - Τους θερίζει το ΡΚΚ: 3 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και 30 τραυματίες (εικόνες)


ΧΑΜΗΛΟ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΤΕΔ - ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ

Ο πρώην ιμάμης και...πνευματικός καθοδηγής του Ρ.Τ.Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν καλεί ουσιαστικά στην υποκίνηση έναρξης εμφυλίου στην Τουρκία!
 
Συγκεκριμένα καλεί τους οπαδούς του να εξοπλιστούν και να εκπαιδευτούν στη χρήση όπλων λέγοντας πως αυτό που κάνει ο Ερντογάν με τους Κούρδους είναι μόνο η αρχή και τα δεδομένα απαιτούν πολεμική εγρήγορση!
 
Ταυτόχρονα το τουρκικό Γενικό Επιτελείο προβαίνει σε...ψυχολογικές επιχειρήσεις ενίσχυσης του ηθικού του τουρκικού Στρατού μετά τις απανωτές απώλειες των τελευταίων 2 εβδομάδων!
 
Σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για "πολλούς που ζητούν να καταταχθούν ειδικά για να πολεμήσουν τους τρομοκράτες" και για "ηρωικές αιτήσεις που ενισχύουν το ηθικό του προσωπικού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων"...
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Yeni Akit, που αναδημοσιεύτηκε και σε άλλες τουρκικές εφημερίδες, εν όψει ραγδαίων εξελίξεων στο εσωτερικό της Τουρκίας ο γνωστός ισλαμιστής ηγέτης, Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει από το 1999 εξόριστος στις ΗΠΑ, καλεί τους οπαδούς του στην Τουρκία να εξοπλιστούν και να εκπαιδευτούν στην χρήση όπλων γιατί θα το χρειαστούν στο εγγύς μέλλον.
 
Ο Γκιουλέν, το δίχτυο του οποίου τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί επανειλημμένες διώξεις από το καθεστώς του Ερντογάν, έχει απευθύνει κλήση στους οπαδούς του να εξοπλιστούν καθώς εκτιμά ότι οι εξελίξεις με την αναβίωση του εσωτερικού πολέμου με τους Κούρδους αλλάζουν τα δεδομένα και απαιτούν πολεμική εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο.
 
Στο μέτωπο των απωλειών τώρα, συνεχίζονται οι live κηδείες Τούρκων στρατιωτών από την τουρκική τηλεόραση. Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Κυριακή 2 Αυγούστου από τους Κούρδους μαχητές του PKK και ακόμα 30 τραυματίστηκαν σε δύο διαφορετικές επιθέσεις.
 
Στις 3.00 τα ξημερώματα της Κυριακής ένας Κούρδος βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε ένα τρακτέρ φορτωμένο με δύο τόνους εκρηκτικών και ανατινάχτηκε πάνω στο κτίριο της χωροφυλακής στην πόλη Αγκρί στην ανατολική Τουρκία.
 
Από την ισχυρή έκρηξη σκοτώθηκαν δύο Τούρκοι στρατιώτες και ακόμα 26 τραυματίστηκαν σοβαρά.
 
Στην περιοχή της Μαρντίν, στη νοτιοανατολική Τουρκία, Κούρδοι τοποθέτησαν μια βόμβα στην άκρη του δρόμου η οποία εξερράγη ενώ περνούσε φάλαγγα του τουρκικού στρατού.
 
Από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας Τούρκος στρατιώτης και τραυματίστηκαν τέσσερις. Οι στρατιώτες βρίσκονταν εκεί για να φυλάξουν τον αγωγό που μεταφέρει κουρδικό πετρέλαιο από το Κιρκούκ του βόρειου Ιράκ στο Γιουμουρταλίκ.
 
Από τις 24 Ιουλίου, που οι Τούρκοι έχουν κηρύξει πόλεμο στους Κούρδους, η Τουρκία έχει παραδεχτεί ότι 17 Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν πέσει νεκροί.
 
Ολοένα και περισσότερο βυθίζεται στο χάος η Τουρκία με πληροφορίες να αναφέρουν πως υπάρχουν εξελίξεις και με τους Αλεβίτες στο εσωτερικό της Τουρκίας... Με καζάνι που βράζει μοιάζει πλέον η Άγκυρα....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 defencenet.gr