4.8.15

ΜΗΧΑΝΙΩΤΙΚΑ 2015 - Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης (βίντεο)


Του  συνεργάτη μας Γιώργου Νικολαϊδη  (gnborn2shoot)


Με το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης  ( Κυριακή 2 Αυγούστου), έληξε το τριήμερο των πολιτιστικών εκδηλώσεων « ΜΗΧΑΝΙΩΤΙΚΑ  2015» στην Ν.Μηχανιώνα του Δ. Θερμαϊκού, με χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Ινδία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία και τον Καναδά.
Την Παρασκευή 31 Ιουλίου, έδωσε συναυλία ο Κώστας Μακεδόνας, ενώ το Σάββατο 1 Αυγούστου, έγινε η Γιορτή Σαρδέλας, με ψητή σαρδέλα και κεράσματα, αλλά και λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια
.
Η διοργάνωση των εκδηλώσεων ανήκει στο  ΔΗΠΠΑΚΥΘ (ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ) σε συνεργασία με το τοπικό Συμβούλιο Ν. Μηχανιώνας και με την  αρωγή της ΤΕΘ (Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού).
Τα «ΜΗΧΑΝΙΩΤΙΚΑ» και η Γιορτή Σαρδέλας επανήλθαν μετά από τέσσερα χρόνια, αφού είχαν καταργηθεί από την προηγουμένη διοίκηση.
Το πλούσιο πρόγραμμα καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από χορηγίες,  χωρίς να επιβαρυνθεί καθόλου το ταμείο του δήμου, συνέδραμαν δε με την εργασία τους πολλοί εθελοντές.
Στις αντιπροσωπείες  όλων των χορευτικών Συλλόγων προσφέρθηκε καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα, καθώς και αναμνηστική πλακέτα συμμετοχής τους στις φετινές εκδηλώσεις.
Επίσης σε όλα τα μέλη των Συλλόγων προσφέρθηκε από την ΤΕΘ, τσάντα με  επιστολή καλωσορίσματος  του δημάρχου, διαφημιστικό έντυπο του Δήμου μας καθώς και 11λεπτο DVD  τουριστικού περιεχομένου, παραγωγής της ΤΕΘ.







Σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου στο χώρο του λιμανιού της Ν. Μηχανιώνας υπήρχε ειδικό περίπτερο του τμήματος εθελοντών του δήμου Θερμαϊκού για τη συλλογή φαρμάκων και ρουχισμού, υπέρ απόρων οικογενειών, αλλά και του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου.
Η είσοδος στις εκδηλώσεις φυσικά ήταν ελεύθερη.
Δείτε το σχετικό μας βίντεο από το Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης  με τους εντυπωσιακούς χορούς και στολές: