19.8.15

Ολοταχώς για Σαλονίκη με 2000 λαθρομετανάστες πλέει το «Ελευθέριος Βενιζέλος»


Ολοταχώς για Θεσσαλονίκη έχει βάλει ρότα το πλοίο της ΑΝΕΚ «Ελευθέριος Βενιζέλος», που από τις 13 Αυγούστου είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Κω για να μετατραπεί σε πλωτό καταφύγιο για περίπου 2000 λαθρομεταναστών από τη Συρία…και έπεται συνέχεια !
Σειρά απο ότι φαίνεται έχουν όλα τα Λιμάνια της Χώρας …Πως νομίζατε οτι  θα τους εξαφάνιζε η Κυρά Τασία;

Το πλοίο ξεκίνησε από το λιμάνι της Κω στις 07:50 το πρωί. Τελικός προορισμός είναι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ θα γίνουν και ενδιάμεσες στάσεις στην Κάλυμνο και τη Λέρο, απ” όπου θα παραλάβει κι άλλους πρόσφυγες.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ναυτιλιακές πηγές ανέφεραν ότι από το βράδυ της Τρίτης η πλοιοκτήτρια εταιρία ΑΝΕΚ είχε στείλει σήμα στο λιμεναρχείο της Κω για απόπλου του πλοίου με ενδιάμεσους σταθμούς σε Κάλυμνο και Λέρο και τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.
Νωρίς το πρωί έφτασε στον Πειραιά το πλοίο Αριάδνη που μετέφερε στην Αθήνα πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και τη Χίο
Τα εμπλεκόμενα υπουργεία είχαν ζητήσει νωρίτερα διευκολύνσεις από το υπουργείο Ναυτιλίας ώστε το πλοίο να φύγει από την Κω, με τους 1.700 λαθρομετανάστες που φιλοξενεί, και να περάσει από άλλα νησιά για να παραλάβει κι άλλους, ώστε να υπάρξει αποσυμφόρηση της κατάστασης.
Πιθανότατα, αμέσως, μετά την αποβίβαση των λαθρομεταναστών στη Θεσσαλονίκη, το πλοίο θα ανεφοδιαστεί και αναμένεται να ξεκινήσει νέο δρομολόγιο για μεταφορά μεταναστών και από άλλα νησιά, αλλά και στην Κω.

veteranos.gr