1.7.15

Τσίπρας: Παλεύουμε για τον λαό και γι` αυτό μας εκδικούνται. Το δημοψήφισμα θα γίνει! (video)

Ο Αλέξης Τσίπρας σε διάγγελμά του στον ελληνικό λαό ανακοίνωσε την απόφασή του να προχωρήσει κανονικά σε δημοψήφισμα, τονίζοντας πως η απάντηση του ελληνικού λαού θα αποτελέσει ένα επιπλέον διαπραγματευτικό χαρτί στην κυβέρνηση.
Τόνισε ακόμα πως “το δημοψήφισμα δεν αφορά την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Επιλέγουμε αν θα αποδεχθούμε τη συμφωνία και θα διαπραγματευτούμε για μια βιώσιμη λύση. Στόχος μας ακόμα η βιώσιμη λύση. Έπεσαν προτάσεις για αναδιάρθρωση του χρέους.

Σήμερα θα ζητησούμε εκ νέου. Αν υπάρξει θετική κατάληξη θα ανταποκριθούμε άμεσα. Παραμένουμε στο τραπέζι μέχρι τέλους και θα είμαστε εκεί και τη Δευτέρα αμέσως μετά το δημοψήφισμα με καλύτερους όρους”.
Υπερασπιζόμενος το δημοψήφισμα είπε:
“Η δημοκρατική επιλογή του λαού είναι ισχυρότερη από εμάς. Η Ιρλανδία κέρδισε καλύτερους όρους μέσω του δημοψηφίσματος της. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί δεν μας έδωσαν χρόνο για τον λαό, για να επιλέξει καλύτερα για το μέλλον του. Οδήγησαν τις τράπεζες μας σε ασφυξία για να πιέσουν την κυβέρνηση. Απαράδεκτο για μια Ευρώπη αλληλεγγύης.
Μας έκλεισαν τις τράπεζες γιατί δώσαμε τον λόγο στον λαό. Εξασφαλίσαμε τις συντάξεις και οφείλουμε μια εξήγηση. Για να προστατέψουμε τις δικές σας συντάξεις δίνουμε τη μάχη τόσους μήνες, για να εξασφαλίσουμε σύνταξη και όχι φιλοδώρημα. Ήθελαν περικοπή, γι΄ αυτό αρνηθήκαμε.
Ήθελαν μειώσεις χωρίς πρόβλεψη για το χρέος με τελεσίγραφα. Σας εκβιάζουν και σας καλούν να ψηφίσετε ναι σε όλα χωρίς προοπτική εξόδου από την κρίση”.