7.7.15

"Μην πυροβολείτε τους Αρχηγούς"! Οι αντιδράσεις για τις θέσεις υπέρ του ναι στο δημοψήφισμα

Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι δεν μπορούν τα ΔΣ των ΕΑΑΣ  να παίρνουν θέση - για τέτοια θέματα-χωρίς να έχουν ρωτήσει πρώτα τα μέλη τους. 

EFENPRESS


Οι δημόσιες παρεμβάσεις ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών και βέβαια αρκετών Επιτίμων Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, υπέρ του “ναι” στο δημοψήφισμα για την συμφωνία που πρότειναν οι δανειστές ,προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις από εν ενεργεία και απόστρατους στρατιωτικούς. Η βασική ένσταση που εξέφρασαν όσοι αντέδρασαν στην δημόσια τοποθέτηση των Αρχηγών και των άλλων ανωτάτων, εμπεριέχεται σ΄ ένα ερώτημα: “Που είσασταν τόσα χρόνια”; 


Έχουν απόλυτο δίκιο όσοι εξοργίζονται. Το έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές στο onalert.gr ότι η διαχρονική σιωπή των στρατιωτικών ηγεσιών καθ΄ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης είναι μία από τις κύριες αιτίες για όσα έχουν υποστεί οι ΕΔ και οι άνθρωποί τους. Με ελάχιστες εξαιρέσεις παραιτήσεων όλα αυτά τα χρόνια, οι πολιτικοί και οι κυβερνήσεις έκαναν ότι ήθελαν στις ΕΔ και τελικά τις ζημίωσαν.

Θα ήταν όμως “άτιμο” από μέρους μας να μην υποστηρίξουμε το δικαίωμα των Αρχηγών και των Ανωτάτων αξιωματικών να έχουν άποψη. Είμαστε από τους λίγους αν όχι οι μοναδικοί που χρόνια τώρα τους καλούμε να βγουν μπροστά και να μιλήσουν. Η παρέμβασή τους για το δημοψήφισμα ήταν η πρώτη “οργανωμένη” προσπάθεια να ακουστεί η άποψή της. Αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με όσα είπαν είναι δευτερεύον. Αυτο που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι επιτέλους αποφάσισαν να ακουστούν. Η πραγματικότητα δεν δικαίωσε τις απόψεις και την προτροπή τους υπέρ του ναι. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν σαρωτικό υπέρ του ΟΧΙ. Το θέμα είναι να μην σταματήσουν να εκφράζουν τις απόψεις τους οι Αρχηγοί και οι αξιωματικοί που έχουν αυτή τη δυνατότητα μετά την αποστρατεία τους ,όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες. 

Είναι καλύτερο να τους ακούμε και να διαφωνούμε παρά να παραμένουν σιωπηλοί και άπραγοι.

Γι΄ αυτό ας μην τους πυροβολούμε.