2.7.15

Ενωτική παρέμβαση από τον στρατηγό Φ.Φράγκο αλλά και μύδροι για το κλείσιμο των τραπεζών από ΕΚΤ & ΤτΕ



ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ "ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ"

Σε ηχηρή παρέμβασή στις δραματικές πολιτικές εξελίξεις προχώρησε πριν λίγο ο επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού, και πρώην υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Αμυνας Φραγκούλης Φράγκος.
 
Στην παρέμβαση του αποφεύγει να λάβει σαφή θέση υπερ του "ΝΑΙ ή του "ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, αλλά στέκεται στην "βρώμικη" κίνηση της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Ελλάδος να κλείσουν τις τράπεζες, λέγοντας "Είναι επιεικώς απαράδεκτο να έχουμε κλειστές τράπεζες".
 
Δηλώνει αισιόδοξος και ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι μέσα από όλη αυτή την αντιπαράθεση της Ελλάδας με τους πιστωτές.
 
Ας δούμε το μήνυμα του στρατηγού:
 
«Αυτή την περίοδο πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και πάντα ενωμένοι. Αν γίνει το δημοψήφισμα πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση.
 
Εγώ εύχομαι να λήξει το θέμα και να ανοίξει η κάνουλα και από ό,τι ακούω ο Πρωθυπουργός είναι έτοιμος να ξεκινήσει για συζητήσεις.
 
Πάνω από όλα πρέπει να ξέρουμε πως χρειάζεται ομοψυχία.
 
Το πρώτο θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι αυτό της λαθρομετανάστευσης και πρέπει να προστατέψουμε και τον άνεργο Ελληνα. 1.500.000 άνεργοι Ελληνες είναι πάρα πολύ μεγάλος αριθμός.
 
Είναι επιεικώς απαράδεκτο να έχουμε κλειστές τράπεζες.
 
Εμένα ως στρατηγό με ενδιέφερε να είναι ο άλλος καλός χαρακτήρας ανεξάρτητα από τι πιστεύει. Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και με ομοψυχία».
 
Για το τι σκέφτεται ο κόσμος: "Ο κόσμος σκέφτεται ότι θέλει να διασφαλίσει το μέλλον των παιδιών του, την διασφάλιση του και πως δεν θα χάσει αυτά που έχει ήδη αποκτήσει. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πως ακόμα και την ύστατη στιγμή, ακόμα και να γίνει το δημοψήφισμα, θα επικρατήσει η λογική και θα μας δείξουν και την ανθρωπιά που αξίζει. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι και δεν πρέπει να «γδαρθεί» ο Έλληνας. Σίγουρα θα πρέπει να γίνουν κάποιες μεταρρυθμίσεις και να αξιολογηθούν κάποιοι ώστε να μείνουν οι ικανοί".
 
Για το αν σκέφτεται να εμπλακεί ενεργά με την πολιτική, κάθε άλλο παρά το αποκλείει, αλλά μιλάει για εντελώς νέα σχήματα με "άφθαρτους ανθρώπους""Γιατί να κατέβω στη πολιτική και πού να πάω;
 
Σε μια καινούργια κατάσταση με άφθαρτους ανθρώπους που θα δράνε για το καλό της χώρας θα το συζητήσω. Πρώτα η πατρίδα και μετά το προσωπικό συμφέρον.
 
Ενωμένοι σαν γροθιά και δεν πρέπει να έχουμε διχαστικά μηνύματα. Έχουμε γύρω μας χώρες που τους ανοίγει η όρεξη και δεν πρέπει να έχουμε άλλες Aλησμόνητες Πατρίδες".
 
Συμπέρασμα: Είναι πολύ κοντά στο να διαβεί τον Ρουβίκωνα ο στρατηγός... Προς τα πού; Σίγουρα σε εθνική γραμμή. Είναι ο μοναδικός που έχει καλή σχέση με Α.Τσίπρα, Α.Σαμαρά αλλά και Ν.Μιχαλολιάκο ταυτοχρόνως. το υπερεθνικό προφίλ το έχει και με το παραπάνω...
 
 defencenet.gr