20.7.15

ΕΛ.ΑΣ.: Ο ...Πίου "γεννούσε" αυγά ηρωίνης για 24 ώρες


Τα οικονομικά προβλήματα εξανάγκασαν τον «Πίου» να κάνει μεταφορά ναρκωτικών για συντοπίτες του. Αυτό κατέθεσε ο διάσημος κομπάρσος στην ΕΛ.ΑΣ. «Ήταν η πρώτη φορά».

Από την πετυχημένη διαφήμιση, ο Πίου το... μαύρο πιστόλι πήρε ως αμοιβή 2.500 ευρώ, ενώ για την αποτυχημένη διακίνηση ηρωίνης θα έπαιρνε 3.500 ευρώ από τα μέλη της νιγηριανής μαφίας ναρκωτικών, όπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.
Η ποσότητα της ηρωίνης των 1.285 γραμμαρίων, είναι πολύ μεγάλη για κατάποση και ασυνήθη για έναν «πρωτάρη», επισημαίνουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν μοιάζει να ήταν η πρώτη φορά για τον 37χρονο διάσημο κομπάρσο.
Αυτοί οι μεταφορείς, πρέπει να κάνουν ειδική... δίαιτα τουλάχιστον δύο ημερών, στη συνέχεια να καταπιούν με συγκεκριμένη μεθοδολογία τις συσκευασίες, ενώ δεν πρέπει να φάνε καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού για να μην αναγκαστούν να πάνε τουαλέτα! Πάντα ελογχεύει ο κίνδυνος τα γαστρικά υγρά να τρυπήσουν κάποια συσκευασία, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο για τον μεταφορέα. Επίπονη είναι και η διαδικασία εξαγωγής, καθώς πρέπει να λάβουν καθαρτικά, που αφυδατώνουν τον οργανισμό, και μετά ελαφριά σίτιση για να επανέλθουν.
Ο Πίου, από τη στιγμή που «ακτινογραφήθηκε» στο Ελ. Βενιζέλος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής, έλαβε καθαρτικά, και από το απόγευμα της Παρασκευής έως απόγευμα του Σαββάτου, «γεννούσε»... αυγά ηρωίνης.
Ο 37χρονος Joel Anyono Izona, τις ημέρες των capital control και της τραπεζικής αργίας, πριν από περίπου 10 ημέρες, έλαβε εντολή από έναν Νιγηριανό συντοπίτη του, τον οποίο δεν γνωρίζει, όπως υποστήριξε, και ταξίδευσε στην Ουγκάντα προκειμένου να κάνει τη μεταφορά της ηρωίνης. Ήρθε ακτοπλοϊκώς από τα Χανιά, όπου διαμένει κοντά στην εν διαστάσει Ελληνίδα σύζυγό του και τα δύο παιδιά τους, και με εισιτήριο, που του έδωσαν τα μέλη του κυκλώματος και κάποια χρήματα για τα έξοδά του, έφυγε αεροπορικώς για την Ουγκάντα. Εκεί ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία κατάπιε 58 συσκευασίες με «αυγά» ηρωίνης, περίπου... 22 γραμμάρια το καθένα. Το ποδοσφαιρικό πουλέν του... αγαπούλα, εντοπίστηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν έφθασε αεροπορικώς στη χώρα μας, προερχόμενος από την Ουγκάντα μέσω Κωνσταντινούπολης.

Λόγω «οικονομικών προβλημάτων»

Αφού «γέννησε» όλη την ποσότητα της ηρωίνης που είχε καταπιεί, πηγαινοερχόμενος στην τουαλέτα των κρατητηρίων συνοδευόμενος από αστυνομικούς, οδηγήθηκε ταλαιπωρημένος στον Εισαγγελέα, όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Ενδιάμεσα είχε καταθέσει στους αστυνομικούς ότι εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, αναγκάστηκε για πρώτη του φορά να κάνει την μεταφορά, για συντοπίτες του, που δεν γνώριζε, χωρίς όμως να γίνει ιδιαίτερα πιστευτός. Είπε επίσης, ότι η ποσότητα της ηρωίνης ήταν για την Αθήνα, όπου θα την παραλάμβανε άγνωστος σε αυτόν μέλος του κυκλώματος.
Ο... βιρτουόζος από την ποδοσφαιρομάνα Λουλιαλάμπα, σύμφωνα με αξιωματικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών (ειδικότερα ηρωίνης), από χώρες της Αφρικής προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.
Ο τηλεοπτικός... Πίου από διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας με πρωταγωνιστή τον γνωστό σε όλους πλέον Πρόεδρο, τον οποίο υποδυόταν ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης, ήταν άγνωστος στο τηλεοπτικό κοινό, ωστόσο στον κινηματογραφικό χώρο ήταν δημοφιλής. Αν και η πρώτη εντύπωση θα μπορούσε να είναι ότι ο Πίου εργάζεται ως ηθοποιός στην πραγματικότητα δουλεύει σε παραγωγές ταινιών ως βοηθός μακενιστικού (χειρισμός κάμερας και εξαρτημάτων αυτής).
Ο 37χρονος είχε παίξει και ποδόσφαιρο σε τοπική ομάδα των Χανιών της Κρήτης, τον Πανακρωτηριακό. Το τελευταίο χρονικό διάστημα επισκεπτόταν ανά τέσσερις μήνες για να δει τα παιδιά του (9 χρονών κόρη και 3 χρόνων γιο) εξαιτίας των... επαγγελματικών υποχρεώσεών του, καθώς έλεγες πως εργάζεται σε εταιρεία εισαγωγών-εξαγωγών αυτοκινήτων στην Αφρική, όπου ταξίδευε συχνά.
thetoc.gr