5.7.15

Μάχη "πόντο-πόντο" του "ΝΑΙ" και του "ΟΧΙ" - Η επόμενη 1,5 ώρα θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα


ΤΟ "ΟΧΙ" ΠΛΗΤΤΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ 

Την ίδια εικόνα που έδιναν οι δημοσκοπήσεις δίνουν και ξένες πρεσβείες  που έλαβαν τις κυλιόμενες τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις που ολοκληρώθηκαν στις 14.00 το μεσημέρι.

Με ένα πρόσθετο στοιχείο από εκείνη την ώρα και μετά, την μειωμένη προσέλευση που υπολιγίζεται πλέον ότι θα κυμανθεί στην καλύτερη περίπτωση στο 50% των εγγεγραμμένων και μάλλον θα πλήξει το "ΟΧΙ".
Η οικονομική αδυναμία χιλιάδων δυνητικών ψηφοφόρων του "ΟΧΙ" να ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους όπου έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, μπορεί να αποβεί καθοριστική για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Κατ'αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι τα αποτελέσματα των ερευνών μέχρι στιγμής είναι απολύτως αναστρέψιμα κατά την διάρκεια του υπόλοιπου χρόνου που απομένει για να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία.
Ως προς τις μετρήσεις δύο εταιρείες μετρήσεων δίνουν μπροστά το "ΝΑΙ," μια το "ΟΧΙ" και μια ακόμα εταιρεία το εμφανίζει ως απόλυτη ισοπαλία!
Εάν δεν αυξηθούν τα ποσοστά συμμετοχής οι πιθανότητες σε πραγματικές ψήφους είναι 51% υπερ του "ΝΑΙ¨¨ και 49% υπερ του "ΟΧΙ".
Αυτά διαρρεουν από δύο μεγάλες ξένες πρεσβείες και συμφωνούν απόλυτα με τα ευρήματα των μέχρι την Παρασκευή ερευνών.
Σαφώς υπάρχει και η "κρυφή" ψήφος που δεν μπορεί να μετρηθεί στις τηλεφωνικές έρευνες.
Να σημειώσουμε ότι στα μέσα της εβδομάδας το "ΝΑΙ" είχε καλύψει όλο το αρνητικό έδαφος από το οποίο είχε ξεκινήσει το Σάββατο το πρωί λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος και είχε περάσει σαφώς μπροστά, μέχρι την Παρασκευή που άρχισε να αναστρέφεται πάλι η τάση πολύ ελαφρά υπέρ του "ΟΧΙ".
Σε δύο ώρες θα γνωρίζουμε με σιγουριά...
 defencenet