7.5.15

Π.Καμμένος: "Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση" - Eντυπωσιακές φωτό από τον "Πυρπολητή"


"OΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ"

Τη διεξαγωγή της άσκησης «Πυρπολητής 2/15» που πραγματοποιήθηκε στο Αιγαίο, παρακολούθησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Καμμένος δήλωσε:

«Σήμερα, με εντολή που έδωσε τις πρωινές ώρες ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ενεργοποιήσαμε την Άσκηση «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ 2» του 2015. Η σημερινή Άσκηση είχε σκοπό την ανακατάληψη αεροδρομίων του ανατολικού Αιγαίου, ενεργοποίηση του συνόλου της Αεράμυνας της χώρας και κινητοποίηση του συνόλου των Ειδικών Δυνάμεων.
Θέλω να συγχαρώ όσους συμμετείχαν σε αυτή την Άσκηση. Είχα τη χαρά σήμερα τα ξημερώματα να βρεθώ μαζί με τον κ. Αρχηγό στη Λήμνο, τη Χίο και τη Σκύρο, όπου έγιναν οι ρίψεις των αλεξιπτωτιστών των ΕΤΑ και εν συνεχεία προχωρήσαμε στο δεύτερο μέρος της επιχείρησης, μαζί με την Ζ' ΜΑΚ των Ειδικών Δυνάμεων, στην ανακατάληψη του αεροδρομίου της Ικαρίας.
Ήταν απόλυτα επιτυχής η συμμετοχή των Αξιωματικών, των Υπαξιωματικών, αλλά και των Εθνοφυλάκων. Η ανακατάληψη των αεροδρομίων έγινε σε λιγότερο χρόνο από τους προβλεπόμενους και σχεδιαζόμενους χρόνους. Ο συντονισμός των Ειδικών Δυνάμεων με τις επιτόπιες αρχές ήταν άριστος και οφείλω να πω ότι ήταν άριστος και ο συντονισμός των Εθνοφυλάκων οι οποίοι κινητοποιήθηκαν σήμερα το πρωί.
Ήταν μια άσκηση που διεξάγεται αρκετές φορές το χρόνο, η οποία είναι απαραίτητη για την ετοιμότητα και την εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Θέλω να συγχαρώ όλους τους εμπλεκόμενους, από τους Αρχηγούς μέχρι και τον Εθνοφύλακα του πιο ακριτικού νησιού. Σήμερα αποδείξαμε, για μία ακόμα φορά, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, ανεξαρτήτως της δημοσιονομικής κρίσης, έχουν υψηλό ηθικό, επαγγελματισμό και προασπίζουν με επιτυχία την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση. Είμαστε έτοιμοι για τον πόλεμο, για να διασφαλίσουμε την ειρήνη, γιατί η ειρήνη διασφαλίζεται μόνο όταν είσαι απόλυτα έτοιμος να αντιμετωπίσεις την οποιαδήποτε πρόκληση».
 defencenet.gr