10.5.15

Επιβλητική η επίδειξη μαχητικών αεροσκαφών στην Κόκκινη Πλατεία


 TASS
Μία μεγαλειώδη παρουσίαση ετοίμασε η ρωσική Πολεμική Αεροπορία για την μεγάλη εθνική  στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας το Σάββατο για τον εορτασμό της 70ης επετείου από τη νίκη στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Περισσότερα από 140 ελικόπτερα και αεροσκάφη πραγματοποίησαν μια υπερπτήση πάνω από το κέντρο της πόλης και την Κόκκινη Πλατεία.

Οι αεροπορικές επιδείξεις ξεκίνησαν με τον αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας, στρατηγό, Βίκτορ Μπονταρεφ, που πιλοτάρισε ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό Tupolev-160γνωστό στην Ρωσία με την ονομασία «λευκός κύκνος».
Η παρουσίαση από τα ελικόπτερα περιελάμβανε το μεγαλύτερο ελικόπτερο στον κόσμο Mi-26, καθώς και τα πρώτης γραμμής επιθετικά ελικόπτερα Mi-35M «Alligator».

Ολόκληρη η αεροπορική επίδειξη



Στην πρώτη γραμμή ήταν το αεροσκάφος Antonov-124-100 Ruslan airlifter, το οποίο είναι το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή στον κόσμο και οδήγησε τα υπόλοιπα αεροσκάφη. Μια δεξαμενή καυσίμου Ilyushin-78 και ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό Tupolev-95m παρουσίασαν ζωντανά έναν ανεφοδιασμό καυσίμων στον αέρα.
Μία ακροβατική επίδειξη με την ονομασία «τακτικό φτερό» πραγματοποιήθηκε από τους πιλότους από το Κέντρο Αεροπορίας Λίπετσκ με μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi-34, Sukhoi-27 και MIG-29.

H ομάδα των πιλότων Russkiye Vityazi «Ρώσοι Ιππότες» και η ομάδα Strizhi «Πετροχελίδονα»  παρουσίασαν αεροπορικά ακροβατικά και τον σχηματισμό «Διαμάντι του Κουμπινκα», ο οποίος αποτελείται από πέντε Sukhoi-27 και τέσσερα MIG-29.
Το ιδιαίτερο στιγμιότυπο της επίδειξης ήταν όταν σχηματίστηκε ο αριθμός «70» από MIG-29 και Sukhoi-25 που πετούσαν στον αέρα πάνω από την Κόκκινη Πλατεία.
Η εναέρια επίδειξη έγινε ολοκληρώθηκε με έξι μαχητικά Sukhoi-25, που εκτίναξαν  χρωματιστό καπνό στα χρώματα της ρωσικής σημαίας.
Πριν από την αεροπορική παρουσίαση προηγήθηκε μια πορεία στρατιωτικών οχημάτων, πυροβόλων, αρμάτων μάχης και συστοιχιών πυραύλων που διέσχισαν την Κόκκινη Πλατεία για την Ημέρα της Νίκης παρέλαση αφιερωμένη στην 70η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το ιστορικό μέρος της παρέλασης πραγματοποιήθηκε από στρατιώτες του διάσημου τάγματος Kantemirovsky Tank, με τα θρυλικά πολεμικά τανκς T-34-85 να βρίσκονται στην πρώτη θέση. Το Τ-34 έγινε θρύλος των μαχών έδαφος στο Ανατολικό Μέτωπο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Ακολούθησαν αυτοπροωθητικές βάσεις πυροβολικού SU-100.
Ο ρωσικός στρατός εμφανίζει μια ποικιλία θωρακισμένων οχημάτων φέτος, συμπεριλαμβανομένης των οχημάτων Tiger και Typhoon, και το νεώτερο μέσο μεταφοράς για τα αερομεταφερόμενα στρατεύματα, όχημα πεζικού BMD-4M.


Το τμήμα της παρέλασης με τα τανκς περιελάμβανε τα τανκς T90A και μια νέα άφιξη στον τομέα, τα Armata, που έχει μία εντελώς νέα πολλαπλών ρόλων πλατφόρμα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί από τον φημισμένο κατασκευαστή Uralvagonzavod για μια μεγάλη σειρά άλλων στρατιωτικών οχημάτων. Στην παρέλαση έλαβαν μέρος και τα αντιεροπορικά πυραυλικά συστήματα Buk και Tor.

infognomon politics