3.5.15

Τουρκικά ΜΜΕ για τα νέα οπλικά συστήματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων: "Η ρωσική αρκούδα ξυπνά"

Ο ΕΠΑΝΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ 

Τούρκικο δημοσίευμα επικαλούμενο to αμερικανικό περιοδικό ‘nationalinterest’ επισημαίνει ότι ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε την πιο ολοκληρωμένη διαδικασία εκσυγχρονισμού και επανεξοπλισμού του, στην πρόσφατη ιστορία του δείχνοντας έτσι τον τρόμο που έχει καταλάβει όχι μόνο την Δύση αλλά και την Ρωσία.
 
Το δημοσίευμα με τίτλο «Η αρκούδα ξυπνάει από τη χειμερία νάρκη» παρουσιάζει με την μεγαλύτερη γλαφυρότητα τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στη ρωσική πολεμική μηχανή, προκειμένου να φθάσει στο στόχο που έχει θέσει: τον πιο ισχυρό στρατό στην Ευρασία.
 
Εκτός από την πρόσφατη απόφαση για την παραγωγή του υπερηχητικού στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-160,  η δημιουργία του νέου άρματος μάχης T-4 είναι ένα σύγχρονο επίτευγμα, το οποίο θα παρουσιασθεί στην παρέλαση της 9ης Μαΐου στην επέτειο των 70 ετών από τη Νίκη στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και προκαλεί εντύπωση όχι μόνο στην νέας γενιά θωράκιση που θα φέρει αλλά και ο μη-επανδρωμένος πύργος που θα φέρει ενεργά εκτός παό παθητικά μέτρα προστασίας.
 
Μέχρι το 2020 ο ρωσικός στρατός θα έχει θέσει σε υπηρεσία 2.300 άρματα της οικογένειας.
 
Το άρμα T-90 είναι πλήρως εξοπλισμένο με πυροβόλο των 125mm, νέα θωράκιση και θερμικά σκοπευτικά θα είναι προϊόν που θα διατίθεται για εξαγωγή και πλεόν μετά τις νέες βελτιώσεις θα είναι ικανό να αντιμετωπίζει καθε δυτικό ανταγωνιστή του, ενώ σε ρωσική υπηρεσία θα επανδρώνει μονάδες χαμηλότερου επιπέδου κάτω από το Armata.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  έχει παρουσιασθεί και το  τεθωρακισμένο όχημα πεζικού ‘Kurganets’ που παρομοιάζεται με το σουηδικό CV-90 μόνο όμως ως προς την διάταξη καθώς όλα τα χαρακτηριστικά του είναι καινούργια. Τα στοιχεία για το τελευταίο επίτευγμα είναι άγνωστα ακόμη, αλλά το όχημα περιλαμβάνει ένα πυροβόλο των 30mm και αντιαρματικό σύστημα βασισμένο στο Kornet.
 
Νέα συστήματα, επίσης, έχουν τεθεί σε υπηρεσία σε τεθωρακισμένα άρματα μάχης ενώ και νέα συστήματα θα μπουν σε παραγωγή άμεσα, όπως το συστήμα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων τύπου Smerch με ρουκέτες των 300mm και το νέο Α/Κ πυροβόλο "Koalitsiya-SV" των 152mm, σημειώνει το δημοσίευμα, που προσθέτει ότι η μαζική παραγωγή είναι σε εξέλιξη.
 
Ο μαζικός επανεξοπλισμός του ρωσικού στρατού έχει θέσει νέα μέτρα στην ευρύτερη ισορροπία δυνάμεων στο διεθνές προσκήνιο κατι που έχει τρομάξει τους Τούρκους καθώς ήθελαν να πλασάρουν τον εαυτό τους ως μια ανερχόμενη δύναμη που μπορεί να κατασκευάσει τα πάντα(οι συγκρίσεις είναι απλά αστείες σε σχέση με την ρωσική τεχνολογία) και εν συνεχεία να κινεί τα νήματα στον Καύκασο και την Ευρασία βασισμένοι στο δόγμα του πρωθυπουργού Οζάλ και του παντουρκισμού.
 
Όμως μια πρόσκαιρη οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις για ένα τέτοιο σχέδιο και το μόνο που θα πρέπει να ξέρουν αν έχουν έστω και λίγο μυαλό(Οι κινήσεις μεγαλοιδεατισμού του Ερντογάν δείχνει το αντίθετο) το μόνο που θα καταφέρουν είναι να εξοργίσουν την... αρκούδα.
 
 defencenet.gr