12.5.15

Έτσι αντιλαμβάνεται η Τουρκία τα ΜΟΕ: Εμπλοκές και εισβολές στο Α. Αιγαίο την ώρα που ο Έλληνας ΥΠΕΞ ήταν στην Άγκυρα!


ΑΕΡΟΜΑΧΙΑ 2 Vs 2 ΜΕΤΑΞΥ MIRAGE 2000-5 ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ F-16

Την ώρα που ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συναντάτο με τον Τούρκο Ρ.΄Τ. Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η τουρκική Αεροπορία πραγματοποιούσε δεκάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο ενώ σαν έφτανε αυτό τα τουρκικά μαχητικά δεν υπάκουσαν στις εντολές του μαχητικών της ΠΑ και αντέδρασαν για να ακολουθήσει μια σκληρή εμπλοκή.

Προφανώς αυτός είναι ο τρόπος που η Τουρκία αντιλαμβάνεται τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και την επιθυμία όπως εκδηλώθηκε στην κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών για «επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο».
Πιο συγκεκριμένα 6 τουρκικά μαχητικά F-16 από τα οποία 2 έφεραν οπλισμό και ένα CN-235 αφού πρώτα πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 18 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) στη συνέχεια και αντί να αποχωρήσουν από τον ΕΕΧεπιχείρησαν να αντιδράσουν σε δύο Mirage 2000 της ΠΑ που είχαν απογειωθεί  και βρίσκονταν στην διαδικασία αναχαίτισης.
Τα μαχητικά της ΠΑ που πραγματοποίησαν την αναχαίτιση και στη συνέχεια την εμπλοκή δύο Mirage 2000-5 είχαν απογειωθεί νωρίτερα από την Σκύρο και την 135ΣΜ.
Η εμπλοκή των δύο οπ0λισμένων τουρκικών αεροσκαφών και των μαχητικών της ΠΑ έγινε δυτικά της Λέσβου και για ακόμη μια φορά οι Τούρκοι πιλότοι αντιλήφθηκαν τι σημαίνει… αναχαίτιση από  «διλιτρο».
Το τελευταίο διάστημα οι εμπλοκές στο Α. Αιγαίο έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο δείγμα ότι η τουρκική ηγεσία επιδιώκει την πρόκληση ενός αεροπορικού «θερμού» επεισοδίου θέτοντας υπό αίρεση τις καλές υποτιθέμενες προθέσεις από την Άγκυρα.
Και αν οι «καλές» προθέσεις υπάρχουν ως υπόθεση εργασίας από την τουρκική πολιτική ηγεσία σίγουρα το ίδιο δεν συμβαίνει με την στρατιωτική ηγεσία της χώρας η οποία επιδιώκει σταθερά την πρόκληση έντασης στο Αιγαίο η οποία ουδείς γνωρίζει πως σε τι πρόκειται να καταλήξει.
 defencenet.gr