22.5.15

Έκλεισε νέα στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας-Ιράκ


Σε συνέχιση της στρατιωτικής συνεργασίας συμφώνησαν η Μόσχα με την Βαγδάτη και κατέληξαν οι συζητήσεις μεταξύ του Προέδρου της Ρωσίας Β. Πούτιν και του Ιρακινού Πρωθυπουργού Haider al-Abadi που πραγματοποιήθηκαν στο Κρεμλίνο. 
 
Λίγο πριν τις συνομιλίες ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Λαβρώφ, ενημέρωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να παρέχει όπλα για την υποστήριξη του Ιράκ με στόχο την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.
 
Σκοπός είναι, όπως είπε σε δημοσιογράφους να δοθεί η απαραίτητη βοήθεια στην κυβέρνηση της Βαγδάτης ώστε να μπορέσουν να περιορίσουν τους αντάρτες. 
 
Ο ιρακινός πρωθυπουργός συνέχισε τις επαφές του και συναντήθηκε και με τον ομόλογό του Μεντβέντεφ σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει βοήθεια για να αντιμετωπίσει το ISIS. Τον προηγούμενο μήνα είχε συναντηθεί και με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα για να εντείνει την προσπάθεια. 
 
Ήδη υλοποιείται πρόγραμμα προμήθειας στρατιωτικού υλικού από την Ρωσία στο Ιράκ ύψους 4,2 δισ. δολαρίων στοποίο περιλαμβάνονται και πλήθος επιθετικών ελικοπτέρων Mi-35/-28.
defencenet.gr