19.5.15

Νέες εκδόσεις αυτόματων τυφεκίων Καλάσνικοφ δοκίμασαν οι άνδρες της ΔΥΚ


ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΙΘΑΝΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΚΑΙ ΕΑΣ 

Ορισμένους νέους τύπους επιθετικών τυφεκίων της ρωσικής εταιρείας Καλάσνικοφ δοκιμάστηκαν από άνδρες της Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του ΠΝ πριν λίγες ημέρες.
 
Τα ΑΚ-47 Καλάσνινοφ των 7,62 χλστ., αλλά και τα ΑΚ-74 στην έκδοση των 5,56 χρησιμοποιούνται εδώ και δέκα χρόνια τουλάχιστον από την ΔΥΚ. Επίσης κια το ΕΤΑ χρησιμοποιεί εκδόσεις των Καλάσνικοφ.
 
Η νέα δοκιμή γίνεται στο πλαίσιο της πιθανής συνεργασίας των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων με την ρωσική εταιρεία για συμπαραγωγή νέων εκδόσεων της εταιρείας μετά από συνομιλίες που είχε ο CEO της εταιρείας και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος στην Μόσχα.
 
Πιο συγκεκριμένα διερευνώνται οι πιθανότητες συμπαραγωγής των νεότερων εκδόσεων των επιθετικών τυφεκίων των 5,56 χλστ. ΑΚ-74 (διάδοχο όπλο του ΑΚ-47) π.χ. του ΑΚ-107 ή του ΑΚ-15 (το συγκεκριμένο όπλο είναι αυτό στη κάτω φωτό) και άλλων όπλων της ίδιας οικογένειας.
Αναμφίβολα μια τέτοια εξέλιξη, από τη στιγμή που λυνόταν το πρόβλημα της χρηματοδότησης της γραμμής παραγωγής (και φυσικά έπαυε το εμπάργκο του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας το οποίο μας εμποδίζει να αγοράσουμε νέο αμυντικό υλικό από την συγκεκριμένη χώρα) θα αποτελούσε μια εξαιρετική εξέλιξη, η οποία θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και στην απόκτηση από τον Eλληνικό Στρατό, ακριβώς 40 χρόνια μετά την επιλογή του G-3, ένα σύγχρονου όπλο με όλα τα γνωστά θετικά χαρακτηριστικά των προγόνων ΑΚ-47 και ΑΚ-74, συν την εξαιρετική ακρίβεια (εφαρμόζεται τεχνολογία απάλειψης της παλινδρόμησης bullpap) που έχει το νέο όπλο, αλλά και τη σύγχρονη σχεδίαση που επιτρέπει την εφαρμογή επί του όπλου πάσης φύσεως οπτικών βοηθημάτων σκόπευσης.
Επίσης μια τέτοια συμφωνία θα περιελάμβανε και τη συμπαραγωγή πυρομαχικώ
 defencenet.gr