6.5.15

ΜΙΤ: "Το ΡΚΚ μετακινεί οπλισμό σε πόλεις στην Τουρκία" - Ετοιμάζονται για γενική εξέγερση;


Τουρκική πηγή αναφέρει ότι υπάρχουν πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες (MİT) ότι μέλη του παράνομου Κουρδικού Εργατικού Κόμματος  (PKK) μεταφέρουν βαρύ οπλισμό στην ενδοχώρα της Τουρκίας, από χώρες από τις οποίες φιλοξενούνται.
 
«Το PKK φέρεται να έχει αρχίσει να διακινεί όπλα στην Τουρκία, τώρα που οι συγκρούσεις στην περιοχή βρίσκονται σε στασιμότητα. Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, έχουν εντοπίσει  ροή βαρέων όπλων  που εισάγονται από τις γύρω χώρες, στις οποίες φιλοξενούνται  τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
 
Εξάλλου, στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου, αναφέρεται ότι τρεις άνδρες που μετάφεραν σάκους στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, εντοπίστηκαν το πρωί της 1ης Μαΐου αλλά κατάφεραν να πάνε πίσω στη Συρία παρά τις προειδοποιήσεις του τουρκικού στρατού.
 
Εκ των υστέρων οι τουρκικές δυνάμεις εντόπισαν σάκους που περιείχαν 2.170 όπλα, συμπεριλαμβανομένων Καλάσνικοφ.
 
Αναλυτές πιστεύουν ότι το PKK ετοιμάζεται για τη μετεκλογική περίοδο, για αυτό συσσωρεύει όπλα στην Τουρκία.
 
Οι υπηρεσίες ασφαλείας, επίσης,  δηλώνουν ότι οι τρομοκράτες που πολέμησα στην Κομπανί και στο Σινιάρ κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ επιστρέφουν  πίσω, αφού οι μάχες εκεί έχουν εξασθενήσει.
 
 defencenet.gr