9.5.15

Οι... Αλβανοί θέτουν θέμα "παραβίασης" της υφαλοκρηπίδας τους στο Ιόνιο! Ρηματική διακοίνωση


 Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δεν ματαίωσε χωρίς λόγο την συνάντησή του με τον Πρέσβη της Αλβανίας . Τα Τίρανα είναι γνωστό ότι “χορεύουν” στον ρυθμό που η Τουρκία “παίζει” στο θέμα της ΑΟΖ και των ενεργειακών αποθεμάτων. Ακόμη και στο Ιόνιο! 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας επεδωσε στον Έλληνα πρέσβη Λεωνίδα Ροκανά,ρηματική διακοίνωση με την οποία ...απαιτεί την τροποποίηση του προγράμματος ερευνών της Ελλάδας στο Ιόνιο για υδρογονάνθρακες!
 Αιτία; “Παραβιάζεται η αλβανική υφαλοκρηπίδα”!


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές,που επικαλείται η εφημερίδα Καθημερινή το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών παρέδωσε και χάρτη στον Έλληνα πρέσβη προκειμένου να υποστηρίξει τη βασιμότητα των θέσεών του, που ωστόσο καταρρίπτονται από το διεθνές δίκαιο.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι έντονα ενοχλημένη από την κίνηση των Τιράνων, αλλά όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, η ενόχληση δεν παράγει πολιτικά αποτελέσματα αν δεν συνοδεύεται από πολιτικό σχέδιο.

Στοιχείο της ενόχλησης πάντως ήταν η ματαίωση της συνάντησης του κ. Νίκου Κοτζιά με τον Αλβανό πρέσβη στην Αθήνα κ. Ντερβίσι.

onalert