5.5.15

Καμμένος: "Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε βάσεις και δυνάμεις στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας"


Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε βάσεις μας για τον πόλεμο της Δύσης κατά της τρομοκρατίας”, είπε από το βήμα του Συνεδρίου Exposec Defenseworld ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Ο ΥΕΘΑ αναφερόμενος στο NATO και στις δυτικές δυνάμεις επεσήμανε ότι δεν πρέπει να ασχολούμαστε με “υπερβολικές φοβίες στο βορρά, αλλά να ρίξουμε το βάρος στους κινδύνους που υπάρχουν στο νότο. Είμαστε έτοιμοι να παραχωρήσουμε βάσεις μας και δυνάμεις μας γι΄ αυτό το πόλεμο”, είπε ο κ.Καμμένος .


Η παρέμβασή του αυτή μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό αλλά είνα σαφές ότι πρόκειται για ένα ακόμη μήνυμα από τον ΥΕΘΑ προς το εξωτερικό και ειδικά προς του Ευρωπαίους που είχαν ενοχληθεί με τις δηλώσεις Καμμένου για τους τζιχαντιστές.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει από το 2013 βάσεις στην Κρήτη για την μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών τους.

Από το βήμα του Συνεδρίου ο κ.Καμμένος ανακοίνωσε την πρόσκληση που δέχτηκε για να επισκεφτεί την Τουρκία, από τον πρέσβη στην Αθήνα. Είπε ο κ.Καμμένος ότι “δέχτηκα την πρόσκληση ,αλλά δεν μπορεί να κάνουμε επισκέψεις και την ίδια στιγμή να έχουμε παραβιάσεις και αβλαβείς διελεύσεις στο Αιγαίο”.

Στην Τουρκία πάντως αναφέρθηκε και ο Νίκος Δένδιας πρώην ΥΕΘΑ ο οποίος επεσήμανε τους κινδύνους που μπορεί να προκυψουν από την πιθανότητα ύφεσης στην οικονομία της.

onalert