13.5.15

ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ! Εκατομμύρια ξοδεύουν οι Ε/Κύπριοι στα κατεχόμενα



Τα ποσά που δαπανήθηκαν για τα καζίνα ακολουθούν, παρόλο που παλαιότερα ήταν πολύ περισσότερα από τις διαμονές σε ξενοδοχεία. Όπως φαίνεται, κάποιοι συνδυάζουν και τα δύο ή ορισμένοι καθιέρωσαν να περνούν τα Σαββατοκύριακα στα κατεχόμενα.
Από τις αρχές του χρόνου μέχρι και τον Απρίλιο δαπανήθηκαν στα καζίνα €477.639, ενώ μαζί με αυτά που παίχτηκαν στην Τουρκία, τα ποσά ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ.



Όπως φαίνεται και από τους αριθμούς, οι «εραστές» των καζίνων αν και συνεχίζουν αδιάλειπτα παρά την κρίση να τα επισκέπτονται, εντούτοις έχουν μειωθεί τα ποσά που δαπανούν και μόνο τις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά και τον Αύγουστο αυξάνονται.

Τρίτος τομέας όπου δαπανούνται τα περισσότερα χρήματα των Ε/κ στα κατεχόμενα με πιστωτικές κάρτες είναι αυτός της αγοράς αεροπορικών εισιτηρίων. Οι περισσότερες αγορές γίνονται με κάρτες είτε μέσω διαδικτύου είτε απ’ ευθείας στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου. Φέτος, πληρώθηκαν €318.489 για εισιτήρια ενώ αν συμπεριληφθούν και αυτά που αγοράστηκαν στην Τουρκία, τα ποσά φτάνουν τις €734.557.

Σημαντικά ποσά (115.026 ευρώ) δαπανούνται για την αγορά ρούχων από καταστήματα των κατεχομένων, ενώ ολοένα και αυξάνονται τα άτομα που αγοράζουν τα φάρμακά τους από φαρμακεία στις μη ελεγχόμενες από τη Δημοκρατία περιοχές.
Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2015 πληρώθηκαν σχεδόν δέκα χιλιάδες ευρώ με πιστωτικές κάρτες για την αγορά φαρμάκων. Κι αυτό επειδή στα κατεχόμενα είναι φθηνότερα και αρκετοί καταφεύγουν σε αυτή τη λύση.

Επίσης, στις 100 χιλιάδες έφτασαν οι αγορές προϊόντων από υπεραγορές των κατεχομένων, παρόλο που οι τιμές δεν είναι χαμηλότερες από αυτά στις ελεύθερες περιοχές.
-------------
 http://www.tanea-london.net/NowNews/HOME.index.html