18.5.15

Αλ. Τσίπρας: Την ερχόμενη Δευτέρα ανοίγει και πάλι η ΕΡΤ


Την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξει εκ νέου η ΕΡΤ, όπως γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε με το νέο πρόεδρο της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή και τον διευθύνοντα σύμβουλο Λάμπη Ταγματάρχη. Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους κ.κ. Τσακνή και Ταγματάρχη να συμβάλουν «σε μια νέα ΕΡΤ πολυφωνική και ανεξάρτητη» και υπογράμμισε ότι πρώτο μέλημα της διοίκησης θα πρέπει να είναι  η ομαλή επιστροφή των εργαζομένων. Παράλληλα, τόνισε τη βούληση της κυβέρνησης να ξεκινήσει μια προσπάθεια ριζικής επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης «έξω από τις παθογένειες του παρελθόντος».

«Η ΕΡΤ απευθύνεται σε ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο και τροφοδοτείται από αυτό. Αναλαμβάνετε την ευθύνη να αποκαταστήσετε τη χαμένη σχέση των πολιτών με την ΕΡΤ που προκάλεσε το μαύρο. Το έργο σας θα είναι δύσκολο, η πρόκληση και οι προσδοκίες υψηλές», ανέφερε ο πρωθυπουργός. Ακόμη, ζήτησε η κυβέρνηση να βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής κριτικής από τα ενημερωτικά προγράμματα της ΕΡΤ, αφού, όπως είπε, «όραμά μας είναι μια ΕΡΤ αντικειμενική και όχι φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης».
«Η επόμενη φορά που θα συναντηθούμε θα είναι στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου την 11η Ιουνίου για να γιορτάσουμε τη νίκη του αγώνα, τη νίκη της δημοκρατίας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.
eklogika.gr