6.5.15

Ο Σκλαβενίτης εξαγοράζει και τον Βερόπουλο



Δημιουργείται ένας μεγάλος ελληνικός όμιλος στην αγορά με συνολικά 342 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα Ο όμιλος Σκλαβενίτη ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με τον όμιλο Βερόπουλου για την απόκτηση των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα.




Η απόκτηση αυτή θα υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού του ομίλου Βερόπουλου και τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση της υπογραφείσας συμφωνίας και η πλήρωση των σχετικών προϋποθέσεων θα καταστεί δυνατή εντός του έτους, και η προβλεπόμενη γνωστοποίηση αναμένεται να υποβληθεί εντός των δυο επομένων ημερών.


Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Ο Όμιλος Σκλαβενίτη προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με τον Όμιλο Βερόπουλου για την απόκτηση των δραστηριοτήτων του τελευταίου στην Ελλάδα.

 Η απόκτηση αυτή θα υλοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού του Ομίλου Βερόπουλου και τον διαχωρισμό των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, προσπάθεια η οποία ήδη έχει ξεκινήσει εντατικά και η οποία επιδιώκει, με την βοήθεια του Ομίλου Σκλαβενίτη, την ορθολογική αναδιάρθρωση των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης Βερόπουλου στην Ελλάδα. 

 Εκτιμάται ότι η ολοκλήρωση της υπογραφείσης συμφωνίας και η πλήρωση των σχετικών προϋποθέσεων θα καταστεί δυνατή εντός του έτους. 

Μετά την παραπάνω συμφωνία των δύο εταιρειών δημιουργείται ένας μεγάλος Ελληνικός Όμιλος στην αγορά λιανικής και cash & carry που θα λειτουργεί συνολικά 342 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. 

Η συμφωνία αυτή εμπίπτει στις διατάξεις περί εγκρίσεώς της από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, εντός δε των επομένων ημερών θα υποβληθεί η σχετικώς προβλεπόμενη γνωστοποίηση».

protothema.gr