5.5.15

"Έβρεξε" αλεξιπτωτιστές στην Αλεξανδρούπολη [εικόνες]

Επίδειξη αλμάτων από επίλεκτη μονάδα ειδικών δυνάμεων αλεξιπτωτιστών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος». 
Την εκδήλωση, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και τον Αερολιμένα «Δημόκριτος», παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό 450 μαθητές δημοτικών σχολείων της Αλεξανδρούπολης και κάτοικοι της περιοχής.

Όπως αναφέρει το thrakitoday.com, οι 40 αλεξιπτωτιστές εντυπωσίασαν τους περευρισκόμενους, πραγματοποιώντας πτώσεις από ύψος 10.000 ποδιών. 
Μετά το τέλος της επίδηξης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτριος Πέτροβιτς, δήλωσε σχετικά: «Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, για τέταρτη χρονιά φέτος, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και τον Αερολιμένα «Δημόκριτος», την επίδειξη αλμάτων αλεξιπτωτιστών. 
Η ενθουσιώδης συμμετοχή των μαθητών και του κόσμου, η συνεργασία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών κατέστησαν την εκδήλωση θεσμό, που με προσμονή αναμένουν κάθε χρόνο μαθητές και πολίτες από όλη την Περιφέρεια. Συγχαρητήρια στη Διοίκηση και τα στελέχη της Σχολής Αλεξιπτωτιστών για την άψογη εκτέλεση των αλμάτων. Μας έκαναν όλους υπερήφανους». 
Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Πέτροβιτς αντάλλαξε δώρα με τον Αντισυνταγματάρχη - Διοικητή της Σχολής Αλεξιπτωτιστών Θεοφάνη Δημάκη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr