13.5.15

Aπορρίπτει "λύση Μάγιερ" ο Γιάνης Βαρουφάκης

Δεν υπάρχει λύση Μάιερ για διπλό νόμισμα, για την κυβέρνηση υπάρχει μόνο πολιτική λύση» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών. 
 Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε, ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, ότι «όπως πάντα, σε μια διαπραγμάτευση υπάρχουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές».


Στη νέα συνεδρίαση του κυβερνητικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο Μέγαρο Μαξίμου, θα συζητηθούν σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές θέματα φορολογικού ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τη διαπραγμάτευση.
Αναμένεται επίσης να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ, με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ να προτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, εναλλακτικές λύσεις για τη συνέχιση του διαγωνισμού.
Με βάση τις συγκεκριμένες πληροφορίες, το Ταμείο προωθεί μια «μέση λύση», η οποία θα καλύπτει αφ' ενός τις απαιτήσεις των πέντε ομίλων που συμμετείχαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού (κυρίως της κινεζικής Cosco και της δανέζικης APM Terminals), και αφ' ετέρου την ανάγκη για αύξηση των εσόδων του Δημοσίου.
Πηγή: ethnos.gr