20.5.15

«Κόλαση» στο Αιγαίο: Δεκάδες αερομαχίες και παραβιάσεις - «Θύελλα» από 40 ελληνικά και τουρκικά μαχητικά


ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΟΠΛΙΣΜENΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

 Κόλαση σήμερα στο Αιγαίο με σκηνικό που παραπέμπει στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 όταν η ΠΑ προχωρούσε σε σκληρές εμπλοκές με την  τουρκική Αεροπορία σε καθημερινή βάση.

Η σημερινή ημέρα τα είχε όλα: Παραβάσεις, παραβιάσεις, υπερπτήσεις, εμπλοκές. Αυτό που έγινε σήμερα πάνω από το Αιγαίο λίγο απείχε από μια εικόνα αναμέτρησης με τα ελληνικά readiness να απογειώνονται συνεχώς πραγματοποιώντας αναχαιτιστείς και εμπλοκές με τα τουρκικά μαχητικά.

Η τουρκική Αεροπορία χρησιμοποίησε σήμερα 16 μαχητικά μοιρασμένα σε 4 σχηματισμούς των 4 μαχητικών έκαστος, 1 αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας CN-235 και 5 ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα S-70B-28. Εντυπωσιακή «ποιοτική διαφορά» ο πολύ μεγάλος αριθμός οπλισμένων μαχητικών εκ μέρους της τουρκικής Αεροπορίας τα οποία έφτασαν τα 8 ανα δύο σε κάθε σχηματισμό.
Οι συνολικές παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου (ΕΕΧ) κτύπησαν «κόκκινο» καθώς έφτασαν τις 49 ενώ επιπλέον σημειώθηκε και ο μεγαλύτερος αριθμός εμπλοκών το τελευταίο διάστημα 3 συνολικά.
Η τουρκική δραστηριότητα εκδηλώθηκε σε όλο πρακτικά το Αιγαίο βόρειο, κεντρικό και νοτιοανατολικό.
Υπενθυμίζεται ότι το  πρωί στις 11:41 σχηματισμός της τουρκικής Αεροπορίας, αφού διασπάστηκε σε 2 ζεύγη μαχητικών, το ένα εξ αυτών πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν της νήσου Κίναρος στα 24.000 πόδια.
 defencenet.gr