22.5.15

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Δωρεά 25.000 παπουτσιών σε παιδιά στην Ελλάδα από την TOMS


Είκοσι πέντε χιλιάδες καινούργια παπούτσια θα δώσει η εταιρεία TOMS σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί με το παιδί».
   Η πρωτοβουλία ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «One Day Without Shoes», στο πρώτο κατάστημα της εταιρείας στην Ελλάδα -το δεύτερο σε ολόκληρη την Ευρώπη- που βρίσκεται στη Στοά Πελοσώφ (Το Παλιό Ταχυδρομείο), στη Θεσσαλονίκη.
   Η ΤΟΜS ιδρύθηκε πριν από περίπου δέκα χρόνια, το 2006, όταν ο Blake Mycoskie έφτασε σε ένα χωριό της Αργεντινής. Επηρεασμένος από το γεγονός ότι τα παιδιά δεν είχαν παπούτσια, δημιούργησε μία εμπορική και συγχρόνως φιλανθρωπική εταιρεία, η οποία για κάθε ένα ζευγάρι παπούτσια που θα πουλούσε θα δώριζε ένα ζευγάρι σε ένα παιδί που το έχει ανάγκη.

   Η τακτική One for One επεκτάθηκε στα οπτικά είδη (με κάθε αγορά ενός ζευγαριού γυαλιών, η εταιρεία βοηθά στην αποκατάσταση της όρασης ενός ανθρώπου), αλλά και στις τσάντες (για κάθε τσάντα προσφέρεται ασφαλής τοκετός για μία μητέρα που το έχει ανάγκη, ή εκπαίδευση μίας μαίας). Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί περισσότερα από 35 εκατομμύρια παπούτσια σε παιδιά, σε 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.
   Φέτος, η καμπάνια της TOMS για τη δωρεά παπουτσιών, έγινε μέσω του Instagram. Με τίτλο «TAKE A PIC=GIVE SHOES», από τις 5 Μαΐου έως χθες, προσκαλούνταν όλοι να φωτογραφηθούν με γυμνά πόδια, να στείλουν τη φωτογραφία με hashtag #withoutshoes και η εταιρεία, για κάθε ανάρτηση, θα πρόσφερε ένα ζευγάρι παπούτσια.
imerisia