15.5.15

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 19χρονου ημεδαπού

ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Εξιχνιάσθηκε άμεσα υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 19χρονου ημεδαπού και πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος 37χρονου αλλοδαπού

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ αναζητείται αλλοδαπός συνεργός τους

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, προχώρησαν στην άμεση εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας που έλαβε χώρα σε βάρος 19χρονου ημεδαπού, πρώτες πρωινές ώρες της 14-05-2015, στο κέντρο πόλης, όταν εντόπισαν και συνέλαβαν, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, δύο (2) άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.


Πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό και 18χρονο ημεδαπό, σε βάρος των οποίων, αλλά και 20χρονου αλλοδαπού συνεργού τους που αναζητείται, σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση κατά συναυτουργία», της «Επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία», των «Απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία», της παράβασης Νόμου «Περί όπλων», της «Απείθειας» και της παράβασης Νόμου «Περί αλλοδαπών».

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες χθες, τρείς ημεδαποί ηλικίας 19, 19 και 18 ετών, εξερχόμενοι από αστικό λεωφορείο σε περιοχή του κέντρου πόλης, λογομάχησαν με συνεπιβάτη τους και στη συνέχεια δέχτηκαν λεκτική επίθεση από τον 18χρονο συλληφθέντα, ο οποίος με τη συνδρομή των υπολοίπων δύο δραστών, άσκησε σωματική βία σε βάρος τους. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ένας εκ των 19χρονων νεαρών τραυματίστηκε σοβαρά με αιχμηρό αντικείμενο.

Κοντά στο σημείο που εκτυλίχθηκε το επεισόδιο, βρέθηκε 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος στην προσπάθειά του να εκτονώσει την κατάσταση, δέχτηκε χτυπήματα με μαχαίρι από τον 20χρονο δράστη που αναζητείται.

Οι δύο παθόντες διακομίσθηκαν με σταθμούς του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της πόλης, σε ένα εκ των οποίων νοσηλεύεται ο 19χρονος άντρας σε κρίσιμη κατάσταση.


Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού τους.