5.5.15

Εντυπωσιακή πρόβα με 140 αεροπλάνα και ελικόπτερα στην Μόσχα [βίντεο]

Περισσότερα από 140 αεροπλάνα και ελικόπτερα, δηλαδή ο διπλάσιος αριθμός των περσινών συμμετοχών στην παρέλαση της Ημέρας της Νίκης- έλαβαν μέρος σε μια πρόβα της φετινής επετειακής εκδήλωσης για την 70η επέτειο από την νίκη επί της Γερμανίας.
 
Τα νεότερα μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi-30 και Sukhoi-35, τα αναβαθμισμένα ελικόπτερα Mi-35M και τα εκπαιδευτικά ελικόπτερα Ansat-U εμφανίστηκαν πάνω από τη Μόσχα για πρώτη φορά.
 
Στην πρόβα πήραν μέρος και οι ομάδες ανεφοδιασμού, τα βαριά αεροπλάνα, οι στρατιωτικές και τακτικές ομάδες της αεροπορίας και, επίσης, ένα αεροπλάνο προειδοποίησης και ελέγχου Α-50.
 
«Συνολικά 21 τύποι αεροσκαφών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονται εν υπηρεσία συμμετείχαν: στρατηγικά βομβαρδιστικά Tupolev-160, Tupolev 95MS και Tupolev22M3, καταδιωκτικά MiG-31, βομβαρδιστικά Sukhoi-24M και Sukhoi-34, μαχητικά-βομβαρδιστικά Sukhoi-25SM , εκπαιδευτικά Yakovlev-130, και διάφοροι τύποι ελικοπτέρων, όπως Kamov-52, Mi-28N και Mi-35, Mi-26 και Mi-8 AMTSH, Ansat-U» τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.
 
Κατά την παράδοση στην πρόβα συμμετείχαν οι ομάδες αεροπορικών επιδείξεων «Ρώσοι Ιππότες»  και «Strizhi» (Πετροχελίδονα), οι οποίες κατέδειξαν παγκοσμίως διάσημο «Διαμάντι του Kubinka», έναν σχηματισμό πέντε αεροσκαφών MiG-29 και Sukhoi-27.  Οι πιλότοι της ομάδας «Ρωσικά Γεράκια» έκαναν επίδειξη ενός σχηματισμού 10 αεροσκαφών που ονομάζεται «Τακτικό Φτερό».
 
Για το κλείσιμο της επίδειξης 15 MiG-29 και 25 μαχητικά βομβαρδιστικά Sukhoi σχημάτισαν τον αριθμό 70 στον ουρανό, ενώ 6 μαχητικά Sukihoi-25 εκτίναξαν φωτεινό καπνό στα χρώματα της σημαίας της Ρωσίας.
 defencenet.gr