18.4.15

Σχόλιο για τις δύο τελευταίες επιθέσεις εναντίων της Ορθοδοξία και του Ελληνισμού στην Αλβανία

Ήρθε η Ανάσταση του Χριστού και πάλη και στην Αλβανία βιώνουν μια νέα άγρια επίθεση ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, η Ορθοδοξία αλλά και ο ελληνισμός.
Είναι αξιοπερίεργο για το πώς κάθε φορά βρίσκουν τρόπο, διέξοδο από τα καθημερινά προβλήματα οι αλβανοί με το να επιτίθενται στον Αρχιεπίσκοπο και γενικά στους Ορθοδόξους. Έτσι ο Μπέν Μπλούση βουλευτής ΣΚ από ορθόδοξη οικογένεια, δηλωμένος αθεϊστής και κομμουνιστής, βιωματικά, πρακτικά και ιδεολογικά, έγραψε την επόμενη της Ανάστασης σε εφημερίδα άρθρο όπου ανέφερε πως ο Αρχ. Αναστάσιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στα ελληνικά και θα έπρεπε αυτά τα χρόνια που βρίσκεται εδώ να είχε μάθει αλβανικά.

Ενώ είπε πως όσοι είναι ορθόδοξοι δεν είναι και έλληνες αναφερόμενος ιδιαίτερα στην Κορυτσά.
Για το πρώτο μέρος θα πρέπει να πούμε πως αν και παραδέχεται πως δεν έχει θρησκευτική μόρφωση, αναλαμβάνει το ρόλο του υπεύθυνου και μπερδεύεται με τα ίδια του τα πόδια, όταν θεωρεί το Κήρυγμα ως Θεία Λειτουργία πράγμα που δείχνει ανευθυνότητα, έντονη ανοησία σε όλα τα επίπεδα, κακία και κακόβουλη προαίρεση. Φυσικά και έντονη έλλειψη μόρφωσης γιατί κανένας «διανοούμενος», «σοφός» όπως αυτός θεωρεί τον εαυτό του, δεν θα τολμούσε να μιλήσει για θέματα που δεν γνωρίζει. Μόνο ένας υπερόπτης, κενόδοξος, αυθάδης, ψωροπερήφανος όπως πολλοί εδώ στην Αλβανία θα είχαν τέτοιο θράσος, και πάνω από όλα ένας τυφλός πνευματικά κα αχάριστος που δεν μπορεί να δει πέρα από την μύτη του.
Επιπλέον στο ότι αν οι ορθόδοξοι είναι έλληνες ή όχι έχουμε δύο απαντήσεις.
α) ένας ορθόδοξος είναι συγχρόνως και έλληνας, ρώσος, σέρβος, ρουμάνος, βούλγαρος, σύριος, αμερικανός κ.α , γιατί έχει ίδιες αρχές, κώδικα συμπεριφοράς, ηθικό σύστημα με οπουδήποτε ορθόδοξο παντού στο κόσμο. Έχει ίδιες γιορτές, ίδιους ύμνους για τον Θεό, ίδιες ευαισθησίες και πολλά άλλα ίδια τα οποία δεν μπορεί να διανοηθεί κανένας στενόμυαλος που δεν έχει γνωρίσει ούτε θεωρητικά ούτε πρακτικά την ορθόδοξη πίστη.
β) Η ιστορία, η λαογραφία μας δείχνουν κάτι απλό πως οι χριστιανοί δεν έκαναν μικτούς γάμους με μουσουλμάνους. Οι μουσουλμάνοι δηλαδή, οι χριστιανοί που αλλαξοπίστησαν στις περιοχές της σημερινής Αλβανίας, παντρεύονταν μουσουλμάνους. Ανάμεσα στους μουσουλμάνους φυσικά υπήρχαν και οι τούρκοι στρατιώτες που ήρθαν από τα βάθη της Ασίας και έκτισαν τον Ελμπασάν και τα Τίρανα, άρα στα πεντακόσια χρόνια ίσως με τους γάμους μέσα στο είδος τους οι μουσουλμάνοι μετατράπηκαν στο γνωστό «είμαστε αδέλφια με τους τούρκους» του Μπερίσα (κάτι ξέρει αυτός και το λέει).
Ενώ οι χριστιανοί παντρεύονταν μεταξύ τους άρα με τους έλληνες, έλληνες με έλληνες, σλάβοι με έλληνες, σλάβοι με αλβανούς ορθοδόξους δηλαδή όσα έθνη τους ένωνε η πίστη και η ίδια νοοτροπία. Επόμενο είναι στην νότια Αλβανία που υπήρχαν έλληνες οι ορθόδοξοι να είναι όλοι έλληνες και ίσως να βρεις και κανένα σλάβο, και στην βόρεια Αλβανία όσοι έμειναν χριστιανοί να είναι σέρβοι, βούλγαροι η κάτι άλλο. Μην ξεχάσεις πως η μητέρα του Γεώργιου Καστριώτη ήταν Σερβίδα και η αδερφή του η Αγγελίνα παντρεύτηκε με Σέρβο Πρίγκιπα. Για το λόγο αυτό μην λες ξανά πως κάθε ορθόδοξος δεν είναι έλληνας γιατί μάλλον κάθε ορθόδοξος μόνο αλβανός δεν είναι. Φυσικά όσοι βαπτιστήκαν αργότερα και επανήλθαν στην θρησκεία των προγόνων τους, μετά το 90 είναι οι μόνοι «ορθόδοξοι αλβανοί».
Την σκυτάλη στην τρέλα των εθνικιστών έλαβε ο Αρμπέν Λάλλα ένας ψευδό-δημοσιογράφος που τι δεν κάνει εναντίων της ορθοδοξίας και του ελληνισμού στην χώρα αυτή, ο οποίος δημοσίευσε μια φωτογραφία όπου μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο που λειτουργούσε τα πρώτα χρόνια στην Αλβανία, φαίνεται και ο Βαγγέλης Ντούλε ντυμένος παπαδάκι . Ο ελαφρόμυαλος και αμόρφωτος Αρμπέν μας λέει πως ανακάλυψε την Αμερική και διαστρεβλώνει την εικόνα λέγοντας πως ο Ντούλε ήταν διάκονος, χωρίς να γνωρίζει τίποτα από την ιερατική τάξη και τους κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησία πάνω στο θέμα αυτό. Χωρίς να είναι πιστός διαδίδει ένα ψέμα γνωρίζοντας πως ο κόσμος είναι το ίδιο αμόρφωτος πάνω στο θέμα όπως και ο ίδιος. Χωρίς να έχει πατήσει στην εκκλησία να δει και σήμερα πως ντύνονται τα παιδάκια που βοηθούν τον ιερέα εκφράζεται με την σιγουριά ανόητου για κάτι που δεν του πέφτει ο λόγος. Δηλαδή θέλει να μας πει πως είναι κακό να είναι κάποιος πιστός; Η θέλει να δείξει στο κόσμο πως η Ορθοδοξία είναι ο εχθρός με τον Ντούλε ως μυστικό κληρικό; Μετά από όσα εξηγήσαμε δεν αξίζει να γράψουμε την γνώμη μας για τέτοια χυδαία, άρρωστα μυαλά που έχουν διαστρεβλώσει τα πάντα και κάθε κοινή λογική.
Σκεφτόμασταν αν αξίζει να τους απαντήσουμε ή να αναφερθούμε σε ανθρώπους με τέτοια χαμηλή μόρφωση, χωρίς ηθικές αρχές και πνευματικά ανίκανους (λόγο κομμουνισμού) ανθρώπους.
Δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς, ούτε να χάσει το χρόνο όπως κάναμε εμείς, Στην χώρα αυτή ο λόγος δεν έχει αξία γιατί δεν υπάρχει λογική. Το πρόβλημα είναι πως η προσβολή που γίνεται προς όλους τους ορθοδόξους προς όλους τους ανθρώπους που έχουν λίγο μυαλό και σκέφτονται σωστά είναι τεράστια. Και μόνο επειδή αυτοί οι δύο προσβάλλουν την νοημοσύνη μας και την ύπαρξη μας γράψαμε τις λίγες αυτές σειρές. Γενικά έχουν καταρρεύσει τα πάντα αλλά εδώ στην Αλβανία δεν υπάρχει κάτι για να καταρρεύσει απλώς γίνεται η ύστατη προσπάθεια να εξαφανιστεί οτιδήποτε ανθρώπινο, Θείο, άξιο προσοχής, ανεπανάληπτο, προέρχεται από την ορθόδοξη πίστη, και αυτό γίνεται είτε μέσω του ισλάμ είτε με την ψεύτικη λογική της «αθεϊστικής» κομμουνιστικής ιδεολογίας που μετέτρεψε τους ανθρώπους σε ανόητα πλάσματα με θράσος και τέτοια αυθάδεια που μπορούν να μιλούν για τα πάντα υποστηρίζοντας πως έχουν την αλήθεια ενώ δεν έχουν τίποτα, τίποτα απολύτως.
Του λυπόμαστε αυτούς τους δύο αλλά και όσους σκέφτονται σαν και αυτούς.
πήγη:pelasgoskoritsas




Πηγή: www.himara.gr