17.4.15

ΕΚΤΑΚΤΟ: Με επέμβαση των ΜΑΤ στην Πρυτανεία έληξε η κατάληψη - Έγιναν συλλήψεις (upd2)


Μετά από 19 ημέρες κατάληψης και μετά τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, σήμερα το πρωί, παρουσία εισαγγελέα, έγινε επέμβαση των ΜΑΤ εντός του κτιρίου της Πρυτανείας και μετά από λίγη ώρα οι καταληψίες συνελήφθησαν και οδηγούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.


Συγκεκριμένα, ομάδα των ΜΑΤ μπήκε στον προαύλιο χώρο και στη συνέχεια στον χώρο της κατάληψης, ενώ μετά από λίγα λεπτά οι άντρες των ΜΑΤ βγήκαν με τους καταληψίες με χειροπέδες στα χέρια. 
Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τις έξι και μισή. Με εντολή του εισαγγελέα οι άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν στο κτίριο για να απομακρύνουν τους καταληψίες. Όπως ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες αρχικά οι αντεξουσιαστές κλήθηκαν να βγουν από το κτίριο. Δόθηκε μια ολιγόλεπτη διορία και αφού δεν το επραξαν ακολούθησε η ειβολή των δυνάμεων της Αστυνομίας.
Ομάδα των ΜΑΤ μπήκε στον προαύλιο χώρο και αμέσως μετά στο εσωτερικό του κτιρίου. Η επιχείρηση ξεκίνησε με πυροσβέστες να κόβουν με τροχό την βαριά πόρτα της Πρυτανείας για να μπουν στον χώρο οι αστυνομικοί, ενώ ακολούθησαν και άλλοι με τη χρήση σκάλας.
Αυτή την ώρα είναι οι συλληφθέντες μεταφέρονται με κούβες των ΜΑΤ στη ΓΑΔΑ. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν επίσης κυκλώσει το κτίριο της Πρυτανείας για την αποφυγή επεισοδίων, αφού μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας κάποιοι μαζεύτηκαν κοντά στο κτίριο και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ των καταληψιών.
Η κατάληψη στην Πρυτανεία θα πρέπει να αποτελέσει και μάθημα στην κυβέρνηση πώς η ανοχή έχει και τα όρια της και δεν μπορεί μία μικρή μειοψηφία να σταματά τη λειτουργία ενός πανεπιστημίου και να προβαίνει σε βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας.  
defencenet.gr